СЗС у посети Тамбурићима код Бруса

Хуманитарна организација Срби за Србе обишла је током јуна шесточлану породицу Тамбурић која живи на крају села Златари, надомак Бруса. Три ћерке: Милица (11), Марија (6), Сандра (2) и син Виктор (10 месеци), заједно са оцем Срђаном и мајком Бојаном своје дане проводе у старој земљаној кући без купатила, а воду набављају из бунара.

Кућа у којој живи породица Тамбурић

У разговору са домаћином Срђаном

Чланови Хуманитарне организације Срби за Србе затекли су Тамбуриће у оронулој кући, што се највише види на старим и пропалим прозорима и зидовима. Домаћинство је углавном без беле технике, кревети су веома лоши и скоро па немогући за спавање.

Спаваћа соба

Сестре Марија, Милица и Сандра

Греју се на дрва, од живине имају три кокошке, јер им често дивљач односи живину, а у дворишту се налази само један стари трактор.

Милица и Марија нам покузују јаје које су управо пронашле

У подруму куће, на самом улазу се налази извор воде, а поред је веш машина у коју се ручно сипа вода како би могла да опере веш

Кућа је у власништву оца Срђана, али су и он и жена незапослени, живе од социјалне помоћи, дечијег додатка и продаје мало малина које узгајају у врту иза куће.

Мајка Бојана са сином Виктором

Срби за Србе са породицом Тамбурић

Породица је изразила жељу како за опремањем куће намештајем и белом техником тако и за набавком свиње, за коју имају услова да је узгајају, али немају новчаних средстава.

Породица Тамбурић у свом дому

Сестре Милица и Марија на старом кревету испред штале у којој би Тамбурићи радо гајили свиње

Позивамо све људе добре воље да се укључе и прилозима помогну пројекте Хуманитарне организације Срби за Србе који имају за циљ да помогну социјално угрожене вишедетне српске породице широм Балкана.