СЗС у посети Томићима из Дубнице

Представници Хуманитарне организације Срби за Србе из Републике Српске посјетили су у Дубници самохрану мајку Драгану Томић и њено троје дјеце Драгана (20), Михајла (16) и Милицу (14).

Томићи нажалост не примају никакву социјалну помоћ, имају породичну пензију која износи 172КМ и дјечији додатак од 90 КМ.  Мајка Драгана сваки мјесец отплаћује кредит у банци од 5.000КМ који је дигла на 3 године и рата је 169 КМ. Разлог дизања кредита је куповина аутомобила који јој је неопходан због болесног сина Михајла који болује од целебралне парализе. Такође, за лијекове одваја 120 КМ за неопходне лијекове.

Породица тренутно живи у Дубници, преселили су се из Шековића гдје су имали своју кућу али која је у јако лошем стању. Тренутно живе у кући свог рођака који јој је како каже Драгана допустио да живи ту до кад хоће.

Земљиште око куће у којој сад живе је око 3 дулума. Захваљујући вриједном раду и пожртвованости Драгане на једном дулуму су посађене малине уз несебичну помоћ своје деце и комшија у селу. Пошто прехрањује породицу узгојем малина Драгана каже да јој је од помоћи најпотребнија фреза и систем за наводњавање како би сљедеће године додатно унаприједила посао са малинама.

Поред фрезе, до зиме јој је неопходна пећ на дрва да би имала чиме да грије кућу.

Позивамо све пријатеље и донаторе наше организације широм Републике Српске, Србије и света да се укључе у акцију помоћи породици Томић из Дубнице.