СЗС у посети Вучетићима из Земуна

Спортско-хуманитарни пројекат Хуманитарне организације Срби за СрбеТројка из блока“ по други пут је одржан у Земуну, и то на теренима КК Младост. Две године за редом Земунци показују како се води рачуна о комшијама! Уз подршку Општине Земун и КК Младост, остварен је изузетан турнир, а награда за све учеснике је помоћ породици Вучетић из Земуна! Породицу Вучетић основали су Александар и Адриана, а Бог им је подарио петоро дивне деце – Константина (13), Димитрија (11), Касијану (8), Елену (3) и најмлађег Стефана, који је тек напунио годину дана.

 Заједничка фотографија у дому породице Вучетић

 Мајка Андријана са Стефаном, Еленом и Димитријем

Вредна породица Вучетића живи на самом крају Земуна и живи на крајњим могућностима и са последњом снагом коју вредни отац Александар показује и живи за своју децу. Пет икона је на зиду породице Вучетић, поред иконе заштитника њихове породице, а пет светих имена штите имена деце Вучетића. И поред све муке и недостатака са којима са суочавају, родитељи одвајају од уста да би децу васпитали у патријахалном духу и у православној вери.

 Најмлађи и најстрији – Стефан у крилу брата Константина

У овој се кући множи љубав, скупљају се иконе, и на зидовима се гомилају књиге. А управо су нови зидови оно што треба Вучетићима за бољи живот. Стан у коме живе довели су у пристојно стање сходно својим могућностима, али остала им је незавршена соба на улазу у кућу, у коју би преселили дневну собу и кухињу и на тај начин ослободили једну просторију за удобнији живот деце. Изграђивањем ове собе деца би добила нови простор за учење и нову собу за играње, маштање и здравије развијање.

 Тренутни изглед простора који ће ускоро постати дневна соба

Хуманитарна организација Срби за Србе препознала је прекопотребну акцију која се мора спровести у Земуну и кроз Тројку из блока биће и реализована! Одмах након турнира приступило се остваривању идеје и Вучетићи ће ових дана добити нових 20 квадрата који ће им значити много више него што релативно мала квадратура може да прикаже. Уз помоћ добрих Земунаца, Вучетићи иду ка бољем животу.

 Породица Вучетић испред свог дома

Мисија Тројке из блока препознаје потребе угрожених породица и са свог основног задатка – изградње и поправке купатила, прилагођава се основним потребама угрожених породица и покушава на сваки начин да помогне! Буди и ти део Тројке из блока!

 Мала Елена Вучетић била је најрасположенија за фотографисање

Позивамо све људе добре воље да се укључе и прилозима помогну пројекте Хуманитарне организације Срби за Србе који имају за циљ да помогну социјално угрожене вишедетне српске породице широм Балкана.