СЗС у посети Вуковићима из Пријепоља

Чланови Хуманитарне организације Срби за Србе посетили су крајем августа осмочлану породицу Вуковић из села Душманићи код Пријепоља. Скретање из Пријепоља води на једно од највиших и најудаљенијих брда, до породице Ненада и Иване Вуковић који у овом орловском гнезду одгајају петоро деце!  Упознали смо Немању (11 година), Мартину (9 година), Стефана (8 година), Ђорђа (7 година) и Слађана (6 година) који одрастају у далеком селу и са великим изазовима у њиховим младим животима.

Када смо дошли у овај удаљени, скромни и поштени дом, најстарија деца су била у близини куће где су, по обичају, брала купине и остале плодове које им природа дарује. Отац Ненад бори се за своју породицу надљудским напорима – са 10.000 динара дечијег додатка и женином пензијом истом износу може се рећи да једва спајају крај са крајем.

Далеко је школа, далеко су послови, далеко су и остали људи. На овом свету Вуковићи имају само једне друге, а однедавно су нашли пријатеља и у добрим људима града Пријепоље који су се удружили и овој породици – подигли нову кућу! Гест вредан дивљења и сваке похвале увеличао је и један занимљив детаљ – исти људи који су давали и скупљали новац, засукали су рукаве и дошли и мешали малтер и слагали цигле за будући дом породице Вуковић.

Хуманитарна организација Срби за Србе одлучила је да се укључи у овај несвакидашњи подвиг грађана Пријепоља и да покуша да на још неки начин помогне породици Вуковић. Када смо обишли нову кућу и упитали главу породице на који би начин могли да му помогнемо, он нам је скромно и са пуно захвалности указао на то да су му добри људи обезбедили кућу и прозоре, али да му у будућем дому и даље недостају улазна врата и петоро врата за собе. Вуковићима је потребно 10.000 евра да набаве неопходну столарију, омалтају и изолују кућу, уведу воду, оспособе купатило и кухињу, уреде спрат и опреме собе.

 Бака Милка испред дома у којој живе Вуковићи

Велика утеха мaлишанима је бака Милка и њихова међусобна слога и љубав.

 Тешки услови у којима живи осмочлана породица Вуковић

 Мајка Ивана

Мајка Ивана им је тешки психички болесник, па су малишани дошли у ситуацију да од малих ногу преузму велике одговорности.

Велика породица има много собица у којима деца једва чекају да почне један мало лепши и удобнији део њиховог детињства, а на свима нама је да им у испуњавању ове жеље помогнемо.

 Срби за Србе са породицом Вуковић

Отворимо овој деци врата у неки бољи свет, тако што ћемо им за почетак обезбедити врата на собама! Помозимо Вуковићима да се преселе у нови дом!

Деца су наша будућност!

Хуманитарна организација СРБИ ЗА СРБЕ упућује позив свим пријатељима и донаторима организације да се укључе у акцију прикупљања средстава за помоћ овој и другим социјално угроженим вишедетним српским породицама.