26. маја 2014.

СЗС у Вецикону прикупили помоћ

СЗС у Вецикону прикупили помоћ

Чланови Хуманитарне организације Срби за Србе из Швајцарске окупили су пријатеље и чланове оргаизације у суботу 24. маја у Вецикону на ново дружење уз палачинке. Овог пута повод за окупљање су биле катастрофалне поплаве које су погодиле Србију и Републику Српску у последњих две недеље. На вечери прикупљено је укупно 2.100 франака и 200 евра што ће бити искоришћено у великој акцији БОРБА ПРОТИВ ПОПЛАВА коју је покренула наша организација.

  Поред новчаних донација прикупљен је велики робних донација у виду хигијененских средстава и дечије хране и опреме. Такође приметна је била жеља и заинтересованост код свих гостију да дају свој добринос за наше предстојеће планиране акције.

Председник организације Срби за Србе у Швајцарској др Никола Ћесаровић обратио се присутнима и представио гостима наше планове у будућности везане за прикупљање донација за дезинфикациона средства која би требала да се спроведе у наредним данима, а након тога гости су му постављали питања како у вези саме акције тако и у вези рада наше организације.

 Још да напоменемо да ће у току следеће недеље наша чланица Маја Јовановић сву прикупљену помоћ лично уручити са нашим члановима из Србије и Републике Српске угроженим породицама.

Повезане вести

Коментари