СЗС усрећили Пешиће из Пирота

Хуманитарна организација Срби за Србе увек прилагођава помоћ превасходно потребама деце, а овај пут је у Пироту завршена једна необична и посебна акција – породици Пешић из Пирота, која има креативну радионицу под именом „Наша мала породична ствараоница„, обезбеђена је крајем марта машина које ће им унапредити рад и омогућити да наставе да стварају боље и лепше креације од којих живе, а које и улепшавају живот њиховој деци. Породицу Пешић чине родитељи Момчило и Ирена и четворо деце: Матија (10), Сергеј (9), Доротеја (8) и Амелија (5), а ових дана чекају и пето дете! Вредност купљене машине износи 499 евра.

 Деца су наша будућност

Док бате и секе са нестрпљењем чекају бебу, стигла је и нова помоћ за ову благословену, вредну и поштену породицу. Захваљујући донаторима из целог света помогнута је породица Пешић и 2015. године. И тада им је, поред реновирања куће, помогнуто да прошире свој креативни посао. Нова машина ће им помоћи да још више посао процвета.

 Креативци на окупу

Њихова идеја је да уметност стварају у свим могућим облицима, од квалитетних слика које сликају отац и мајка, до најразличитијих играчака за најмлађе и за мало старије. Њиховим идејама нема краја, а једино што им је стајало на путу и правило проблеме су, наравно, финансије. Хуманитарна организација Срби за Србе набавила је Пешићима оруђе за рад које је много различито од свих оних које најчешће потребују социјално угрожене породице.

 Стварање уметности

Отац Момчило има здравствени проблем и не може да оре или брине о фарми али одлучио је, одавно, да не очајава него да се бори свим силама. А нашао је силу у лепоти, у уметности, у креативности. Ова акција је посебна јер, не само да хлебом храни породицу донација нове и модерне машине, већ отвара деци која расту окружена стваралачком енергијом нови свет и нове могућности – буди машту, развија идеје и утире стазу напредка.

 Мајстор на делу

Хуманитарна организација Срби за Србе овом акцијом такође наставља светлу традицију пиротских старих заната – Пешићи сходно могућностима праве и ћилиме и остале вредне уметнине из пиротског краја и тако не дозвољавају да се угаси богато наслеђе. Спајајући борбу за лепшу будућност наше деце и одбрану заната из прошлих времена, створен је, захваљујући све већем броју донатора из целог света, нови свет и нова прилика за Пешиће.

 Задовољни Пешићи са новом машином

Позивамо све људе добре воље да се укључе и прилозима помогну пројекте Хуманитарне организације Срби за Србе који имају за циљ да помогну социјално угрожене вишедетне српске породице широм Балкана.

Рачуни и потврде финансиране помоћи