СЗС за Караће и Обачкиће код Зворника

Хуманитарна организација Срби за Србе у сарадњи са удружењем “Наши Анђели” из Зворника помогла је почетком октобра седмочлану породицу Караћ и осмочлану породицу Обачкић из околине Зворника. Помоћ се састојала у куповини комбинованог фрижидера и веш машине за Караће, док је Обачкићима купљена веш машина. Укупна вредност достављене помоћи износила је 550 КМ. Породица Караћ у доста тешким условима живи на Брањеву код Зворника, а чине је родитељи Предраг и Драгица са децом: Ивана (18), Данијела (10), Гордана (8), Зорица (6) и Андријана (4). Оба родитеља су незапослена, тако да им једини приходи представљају дневнице које отац Предраг заради. Мајка…

Хуманитарна организација Срби за Србе у сарадњи са удружењем “Наши Анђели” из Зворника помогла је почетком октобра седмочлану породицу Караћ и осмочлану породицу Обачкић из околине Зворника. Помоћ се састојала у куповини комбинованог фрижидера и веш машине за Караће, док је Обачкићима купљена веш машина. Укупна вредност достављене помоћи износила је 550 КМ.

Породица Караћ у доста тешким условима живи на Брањеву код Зворника, а чине је родитељи Предраг и Драгица са децом: Ивана (18), Данијела (10), Гордана (8), Зорица (6) и Андријана (4). Оба родитеља су незапослена, тако да им једини приходи представљају дневнице које отац Предраг заради. Мајка Драгица дочекала је дан да добије веш машину, која ће јој неизмерно много помоћи физички првенствено, а затим и временски, јер ће уместо да по цео дан трља пуне лонце веша, имати више времена за друге послове (којих у вишечланим породицама има итекако), и наравно више времена да се посвети својој дечици и да мало одмори душу. Комбиновани фрижидер ће породици такође много помоћи, јер ће им храна бити боље сачувана и неће бити бацања хране која пропада само из разлога јер није добро чувана.

Мајка Драгица се захваљује од срца свим донаторима који су јој олакшали свакодневне проблеме и жели свима много успеха у животу и раду. Другу помогнуту породицу Обачкић из Сопотника (Зелиња) код Зворника чине отац Раденко и мајка Биљана са децом: Марко (24), Тијана (22), Дарко (18), Његослав (16), Сашка (15) и Никола (11). Како ни један од родитеља нема трајно запослење тешко живе од дневница које отац Раденко успе да заради. Мајка Биља се од срца захваљује донаторима на овом великом дару, који њој лично веома много значи, јер се већ увелико уморила од ручног прања велике породице.

Рачуни и потврде финансиране помоћи