07. априла 2012.

СЗС за Васкрс српске Крајине!

СЗС за Васкрс српске Крајине!
Голгота и бројна страдања током новије историје били су главна црта у животу српског народа у пределима српске Крајине. Посејена стратишта по Крајини убиру своје најцрње плодове већ деценију и по. Територија српске Крајине тренутно је опустела, девастирана и осиромашена, а српски народ циљно сведен на занемарљив проценат, данас битку бије за голи опстанак. Можемо слободно рећи да како Васкрсења и спасења нема без покајања, поста и молитве тако и Васкрса српске Крајине нема без плача и игре многобројне српске деце и економске стабилности њихових породица.

Хуманитарна oрганизација Срби за Србе годинама уназад својим скромним доприносом у сарадњи са појединцима и братским организацијама, ради у циљу помоћи повратничким породицама на подручју Крајине. Марљивим радом и ангажовањем у том погледу до сада је успешно помогнуто преко 20 повратничких породица.

Поред све тежине коју избеглички па повратнички живот носи са собом, егзистенцијални проблеми породица које су од нуле поново започињале своје животе као грађани другог реда, су оно са чиме се најчешће суочавамо приликом хуманитарних акција. Сходно томе из акције у акцију на том подручју утрошена средства, врста помоћи и број породица значајно су увећавани. На прагу највећег Хришћанско-Православног празника Васкрса испланирана је до сада најобимнија акција помоћи за повратничке породице у Далмацији. За 12 планираних породица и око 50-оро деце од којих је већина малолетно, потребе су и више него конкретне. Из свега наведеног, а у духу предстојећег празника, којем и посвећујемо ову хуманитарну акцију у српској Крајини циљеви су следећи: желимо да унесемо радост у њихове скромне домове, обезбеђивањем помоћи која има за циљ да им помогне у напорима да остану и опстану на својим вековним огњиштима. У ту сврху овим путем упућујемо позив свим добронамерним људима, који имају слуха и срца за патње свога народа, да сходно својим могућностима подрже ову велику акцију и узму учешће у доприносу побољшања социо-економских услова српске дечице и њихових породица у Крајини.

Повезане вести

Коментари