07. јула 2014.

СЗС за Видовдан на Косову и Метохији

СЗС за Видовдан на Косову и Метохији
Чланови Хуманитарне организације Срби за Србе боравили су током последњег викенда у јуну на Косову и Метохији. Након присуства на светој Литургији у суботу 28. јуна на Видовдан у порти манастира Грачаница, присуствовали смо и служењу парастоса косовским јунацима на Газиместану. Претходног дана у Грачаници свечано је откривен и споменик српском јунаку Милошу Обилићу.

 Чланови ХО Срби за Србе на Газиместану

У недељу Срби за Србе присуствовали су светој Литургији у манастиру Драганац у Гњилану, приликом које је његово Преосвештенство Епископ Теодосије  у овој светој обитељи замонашио искушеника Предрага чином расе и камилавке давши му притом монашко име Лазар по светом великомученику Лазару Косовском чији смо спомен јуче прослављали. Исто тако у току Литургије Епископ Теодосије је рукоположио дипломираног теолога Небојшу Секулића у чин ђакона.

Радује нас чињеница да је сваке године присутан све већи број младих људи на обележавању Видовдана у Грачаници и на Газиместану. Позивамо све људе добре воље да и у будуће обилазе и помажу српске светињена и народ на територији Косова и Метохије.

Повезане вести

Коментари