Тамо далеко, далеко од отаџбине одржане су прве Караоке из блока у Минхену

У недељу 10. октобра чланови и пријатељи хуманитарне организације Срби за Србе из Немачке окупили су се у Српском клубу Бања Лука у Минхену, сви са једним циљем, да поред добре забаве, наставе и традицију хуманости у овом граду.

Иако Караоке из блока нису биле такмичарског карактера, учесницима и гостима није мањкало добре песме и дружења. Посебну ноту овом догађају дала је и немачка породица из Дрездена, која је велики пријатељ српске деце на Косову и Метохији. Након песме Момче са Косова коју је јако емотивно извео Maik Müller низале су се песме сличног карактера, а већ загрејану атмосферу употпунило је и незаобилазно српско коло.

Наши прослављени кошаркаши из клуба Bayern Munich, Владимир Лучић и Огњен Јарамаз, подржали су ову акцију донирањем потписаних дресова, који су путем лицитације учинили нашу акцију још успешнијом.

На крају вечери на првим Караокама из блока одржаним у Минхену прикупљено је 1.815 евра, за помоћ вишечланим породицама широм Балкана.

Захваљујемо се свим хуманим људима који су показали велику свест за своје сународнике и који су својим учешћем подржали овај догађај. Након више успешних акција, Минхен поручује : Нема предаје, идемо даље!