Тешка животна прича породице Тотић из Врања

Чланови Хуманитарне организације Срби за Србе посетили су четворочлану породицу Тотић, која живи у Врању. Породицу Тотић, чине самохрани отац Горан и деца Урош (15), Милица (11) и Марко (8). Услови у којима живи породица Тотић су катастрофални.

Стан се налази на последњем спрату оронуле зграде, где је кров у толико лошем стању да плафон у стану Тотића изледа као да ће сваког тренутку да се сруши. Изнад кревета су чак поставили шатроско крило како делови плафона не би падали на њих док спавају.

Додатан проблем што се тиче самог крова је да услед лошег стања пропушта воду, па су плафони толико натопљени водом, да се готово кроз цео стан осећа јак мирис влаге. Станари зграде су писали локалним и државним властима, да им помогну да реше проблем, али до сада им нико није помогао.

Што се тиче покућства Тотићима фали готово све. Дотрајали намештај, пропала столарија, разбијени прозори, купатило које скоро да није у функцији, дотрајала пећ на дрва, кварцна пећ која не ради, без фрижидера и проблемима са водоводним цевима, па Тотићи воду имају једино у купатилу.

Веома лоше стање купатила код породице Тотић

Такође, Тотићима фале регали и полице па су им готово све ствари наслагане на поду. Отац Горан, иначе ратни ветеран, се веома тешко креће, јер му је потребна операција, коју он одлаже због недостатка новца, тако да није способан да ради. Породица Тотић живи од социјалне помоћи и једног дечијег додатка.

Oвим путем позивамо све наше донаторе, да сходно својим могућностима подржите рад наше организације и помогнете породици Тотић!