Тешкоће породице Бирчевић код Лазаревца

Породица Бирчевић живи у Новом Медошевцу покрај Лазаревца. Млади родитељи Зоран и Ивана брину о два предивна сина и две предивне ћерке – Радисав (12), Милан (11), Бранка (9) и Нада (6). Најмлађа Нада има, на жалост, блажи облик церебралне парализе и иде редовно на терапије.


Отац Зоран је добио отказ 2006. године и од тада је породица на мукама. Живе од социјалне помоћи, дечијег додатка и од оног што он успе повремено да заради радећи приватно. То је, наравно, доста нередовно и често буде проблема са наплатом. Вредни родитељи се не предају, па имају и мању башту за своје потребе и имају жељу да држе и животиње.

Главни проблем ове породице је што немају струју у кући, а немају је јер се кућа води на њиховох ујака који се води као нестао од 2006. године. Због тога не може да се измири дуг који је већи од 100.000 динара и они су већ пар година без струје. Једини извор светлости у кући је пар сијалица које су прикачене на мањи соларни панел!

Породица ће покушати да реши проблем са струјом, а представницима Хуманитарне организације Срби за Србе који су их недавно посетили су изнели жељу за сређивање штале, набавку коза и свиња, ограде, беле технике, ормара и кревета.

Оно што радује је да немаштина није утицала на предивну дечицу. Штавише, врло су креативна и даровали су нам неколико цртежа. Млађи син Милан нас је само погледао када смо га питали шта би волео да буде кад порасте и за пар минута нацртао МИГ!

Породица Бирчевић заслужује подршку, па позивамо све добре људе да донирају у складу са могућностима!