Тежак живот Павићевића у Даниловграду

Представници Хуманитарне организације Срби за Србе из Црне Горе посетили су четворочлану породицу Павићевић из места Међице у Даниловграду. Самохрани отац Горан подиже троје малољетних дјечака: Илију (7), Луку (13) и Лазара (14) у малој и оронулој кући. Бори се са тешком животном реалношћу да одхрани, васпита и направи добре људе од својих дјечака.

Дјеца пјешаче по шест километара до школе у оба правца. Оскудна и трошна кућа у којој живе је прије њиховог усељења била стаја за краве. Сада у њој живи четворочлана породица у тешким условима.

Због лоших односа са супругом дошло је до развода. Дјеца су на суду припала мајци, ипак, касније је суд додјелио старатељство оцу Горану. Док су дјеца била са мајком, примали су социјалну помоћ. Онога момента када су дјеца дата оцу на старатељство, социјална помоћ им је укинута.

С обзиром да подела имања међу наследницима није законски већ само усмено завршена Горан нема своју имовину. Њему није јасно зашто, не може да да прима социјалну помоћ. Зашто његова дјеца немају ту помоћ од државе када веома тешко живе, пита се он.

Горан никада није тражио помоћ ни од кога. Трудио се да од свог тешког рада прехрани дјецу. Са позајмљеном шегом и старом Лада нивом одлази у шуму, не би ли својој дјеци зарадио кору хљеба.

Стање у кући у којој живе је хаотично. Немају основне услове за живот. Кућа је није омалтерисана, столарија скроз пропала, патоси су у фази распадања, а дјеца кревете немају. Имају двије фотеље на којима спавају. Ормари не постоји, имају само неке полице које су инпровизовано направљене. Купатило је направљено, али треба га комплет средити. Ова породица нема чак ни електрични шпорет у кући.

Дјеца су више гладна него сита. Они чак и сами се потруде да раде за дневницу и дају је оцу да би купио храну.

Позивамо све донаторе, чланове и пријатеље Хуманитарне организације Срби за Србе да својим донацијама помогну обезбеђивање основних услова за живот и рад породице Павићевић.