Томићи добили кућу у Божићној акцији

Десеточлана породица Томић из Младеновца коначно ће добити свој дом у којем ће моћи да живи и ради. Хуманитарна организација СРБИ ЗА СРБЕ у склопу своје велике БОЖИЋНЕ АКЦИЈЕ покренула је пројекат куповине сеоског имања у селу Суботинац код Алексинца у укупној вредности од 7.300 евра. У склопу сеоског имања је кућа од око 100м2 као и земље од 1 хектара под који потпада воћњак, пашњак, њива и шума. Породицу Томић чине отац Ивица, мајка Слађана и њихова деца Александар (23), Војислав (21), Иван (18), Милица (16), Катарина (13), Филип (11), Лука (6) и Миленко (4).

https://www.srbizasrbe.org/wp-content/themes/szs-theme/images/Srbija/2015/Tomic/tomic6.jpgКућа и имање у селу Суботинац у које ће се ускоро уселити Томићи

https://www.srbizasrbe.org/wp-content/themes/szs-theme/images/Srbija/2015/Tomic/tomic7.jpgПоглед на имање са улице

https://www.srbizasrbe.org/wp-content/themes/szs-theme/images/Srbija/2015/Tomic/tomic4.jpgПородица Томић неколико година живи у јако тешком материјалном стању и има проблеме да обезбеди довољно хране за свакодневне потребе деце. Такође, Томићи су имали и смртни случај 2014. године четворогодишњег сина Ђорђа који је имао целебралну парализу.

https://www.srbizasrbe.org/wp-content/themes/szs-theme/images/Srbija/2015/Tomic/tomic2.jpg– До трагедије, када сам изгубила сина, битка за опстанак некако је могла да се поднесе – каже Слађана. – То нас је све докусурило. Осећам како се ођедном све расипа и губи смисао. Седим сатима на гробљу и чувам своје дете. Тешко ми је да одем, да га оставим тамо самог. А код куће ме чека очај. Страхујем да не останемо без крова над главом, јер стан нисмо откупили. Имамо велики проблем са Иваном, који болује од епилепсије и стално морам да сам са њим – каже Слађана. – Мислим да бисмо једини спас био када би добили кућу на селу. Могли бисмо да се бавимо пољопривредом, успевали бисмо да се прехранимо. Деца не би била гладна. Сви бисмо заједно радили на нашем парчету земље. Ето то ми је једини сан за спас.https://www.srbizasrbe.org/wp-content/themes/szs-theme/images/Srbija/2015/Tomic/tomic3.jpgОни су навикли да немају играчке, да носе старе и поцепане ствари, да немају ни це-де, ни видео-игру, ни књигу, ни песму, ниједну радост коју заслужује свако дете. Ови малишани су морали да навикну на глад. Да спавају на поду, јер у стану имају само два кревета. Уз све, сада се боре са истином да није било новца за лечење малог Ђорђа и да њиховог брата више нема.

https://www.srbizasrbe.org/wp-content/themes/szs-theme/images/Srbija/2015/Tomic/tomic5.jpgПре пет година, како Слађана прича, супруг Ивица и она остали су без посла и од тада не могу да пронађу нови. Мало ко не окрене главу на породицу са гомилом гладних уста. Најстарији Александар је друга година Географског факултета. Ради у београдској пицерији и успева да покрије трошкове студирања.

https://www.srbizasrbe.org/wp-content/themes/szs-theme/images/Srbija/2015/Tomic/tomic8.jpgХуманитарна организација СРБИ ЗА СРБЕ у склопу велике БОЖИЋНЕ АКЦИЈЕ уплатила је депозит од 1.300 евра продавцу куће у селу Суботинац, а остатак од 6.000 евра ће уз помоћ донатора организације бити прикупљено и исплаћено у четири рате до августа 2015. године. Упућујемо позив донаторима да ПОДРЖЕ пројекат куповине куће породици Томић како би пре свега њихова деца била у могућности да живе од свог рада.