Тороманима потребна наша помоћ у набавци машина за њихову породичну пекару!

Jeдан од главних задатака Хуманитарне организације Срби за Србе је да оснажи и помогне породицама са више деце које жељом и упорношћу проналазе начине да сами покрену своје послове и које би нашом подршком могле да свој посао подигну на виши ниво.

Због тога нам је било драго када смо дошли у општину Рудо и упутили се дому породице Тороман. Породицу чине отац Радан и мајка Слађана и четири ћеркице: Марија (14), Лена (12), Лара (5) и Маша (3). Са породицом живи и Слађанина мајка.

Пре неколико година отворили смо пекару, преко пута школе. Супруг и ја радимо заједно у пекари и током лета је углавном добра ситуација, међутим посао нам се смањује током зимских месеци. Нажалост, немамо довољан број машина, хлеба месимо ручно  – рекла нам је мајка Слађана.

Фина и васпитана деца, функционална и сређена кућа говоре нам да се Торомани заиста труде да својој деци обезбеде најбоље услове за одрастање.

Потребна нам је месилица за хлеб капацитета 50 килограма. Тренутно позајмљујемо једну која има капацитет 25 килограма. Почели смо да прикупљамо средства да сами купимо али нас је корона онемогућила у томе. Повећали бисмо производне капацитете и могли бисмо да снабдевамо околна села.  Такође, устајали би у три сата и све бисмо припремили до шест, тренутно устајемо у поноћ и остајемо до тог времена – објашњава нам отац Радан која би им помоћ највише значила.

Хуманитарна организација Срби за Србе позива све донаторе да нам се придруже у акцији помоћи породици Тороман!