Традиција је започета – Одржана прва Тројка из блока у Котор Вароши!

Након дугогодишњег труда, рада и пожртвованости наших волонтера из Котор Вароши, ове године, одржана је прва Тројка из блока у овој општини 10. јула! Традиција је започета и постављени су чврсти темељи. На првој Тројци из блока, Котор Варошани успјели су сакупити са спонзорима укупно 980 КМ, а цијели приход од турнира намијењен је седмочланој породици Зубовић из насеља Чепак.

На игралишту поред Основне школе Свети Сава, окружени борјанским пропланцима, окупио се велики број мјештана који су одушевљено навијали и храбрили своје фаворите. Учесника је било 50, што старих што младих, а који се већином познају,  те овације и такмичарски дух нису јењавали.

Борба за прва три мјеста је била напета и тијесна, али је ипак пехар однио Бранко Ћосић са 18 погођених кошева, друго мјесто заузео је  Марио Кршић са 17, а треће је припало Давиду Војводићу који је погодио 15 тројки.

На одушевљење свих наступили су: који су својим дивним гласовима изазвали емоције код свих и уприличили овај догађај. Иако је ово била прва Тројка у Котор Вароши, оно што ће тешко надмашити и многољуднији градови јесте број дјеце која су дошла на догађај. Свуда около стајала су дјечија колица са бебама, мајке које у наручју држе дјецу, читаве породице долазиле су до записничког стола па су они најмањи убацивали донације у кутију, а неријетко сте могли запазити малишане који заједно са очевима бацају лопте или оне мало веће који самоувјерено и без примицања сталака циљају на кош.

Огромну захвалност дугујемо и  поносним спонзорима:

  • Дермал Р д.о.о.
  • Голубић д.о.о.
  • Пекара Обеликс

као и ансамблу Жубор који нам је уступио озвучење.

Видимо се сљедеће године у Котор Варошу!