Традиција се наставља у Нирнбергу!

Године полако пролазе, у Нирнбергу ништа ново. Опет се окупила дружина у добро познатом Кафе АС-у 25. децембра да уз пикадо и дружење дочека предстојеће празнике. 24 учесника је бројао овогодишњи турнир пун изненађења и преокрета. Побједници су на крају били сви људи који су својим присуством увеличали овај турнир који је скупио 660 евра.

Стријелице су биле наоштрене, игре намјештене, играчи загријани. Kao и претходних година тражило се мјесто више у локалу. Прошлогодишњи шампиони су испадали у групној фази, даље су пролазили такмичари који до тог момента нису одиграли ниједну партију пикада.

Да је сам догађај био мултикултурног карактера говори и чињеница да је на турниру било учесника из чак 14 различитих земаља. И сви су имали један те исти циљ: Својим учешћем подржати наш рад и помоћи угроженим српским породицама у нашој Божићној акцији.

Власник локала Гостимир Поповић, иначе поносни Чуружанин, поријеклом из Крајине, није крио задовољство пуним амбијентом и квалитетом турнира, иако је врло рано испао. Овом приликом му се од срца захваљујемо на дугогодишњој сарадњи и подршци.

На турниру нас је као и претходне године о свом трошку забављао Зоки Мрак пјесмом и музиком, Зоки много ти хвала!

Треће мјесто након антологијске борбе припало је нијемцу Феликсу Лакустеану. Финале ће врло вјероватно ући у анале овог спорта, гдје је Давид савладао Голијата и мимо свих очекивања освојио најсјаније одличје. Са једне стране Бранко, у народу познатији као Бано Шћекић из Берана морао је на крају да положи оружје пред незгодним и јако прецизним Бачванином Владимиром Бељином.

На крају, још једном се захваљујемо свима који су дали свој допринос у реализовању свих догађаја. Позивамо све људе из Нирнберга и околине да и даље прате наш рад јер нас очекују нови догађаји у склопу пројекта Тројка из блока.