Трагична прича ујединила добре људе у великој акцији изградње куће породици Мијаиловић!

Трагична прича о полицајцу Милети Мијаиловићу из Љубинића код Обреновца, који је радећи на њиви, несрећним случајем настрадао, оставивши супругу и петоро малолетне деце, ујединила је велики број људи који су се прикључили акцији изградње куће, како би се у овој породици бар мало олакшала тешка ситуација у којој су се нашли након губитка главе породице.

Био је диван човек, муж и отац. Радио је по цео дан само да би деца имала све што им је неопходно. Сви су га волели. Учествовао је и у рату прво у Крајини, а затим на Косову и Метохији. Пошто смо живели у помоћном објекту, највећа жеља му је била да на нашем плацу саградимо кућу – говори нам мајка Силвија док нам, са поносом у гласу, показује нови дом.

Милетине колеге помогле су да Силвија добије посао у полицији, па ова храбра жена издржава децу од плате и породичне пензије. За Анђелу (19), Татјану (18), Лазара (17), Душана (12) и Јасну (10) коначно су стигли лепши дани, који ће их, надамо се, у будућности мотивисати да наставе очевим стопама и буду добри и племенити људи.

Хуманитарна организација Срби за Србе породици Мијаиловић изградила је кућу, обезбедила материјал и санитарије за опремање купатила, материјал за кречење, спровела инсталације за воду и грејање, купила хидрофор за довод воде из бунара и ископала септичку јаму. Укупна вредност помоћи износи 1.898.435 динара. Највећи део помоћи обезбеђен је на Тројци из блока у Обреновцу.

У току извођења радова, велики број људи на различите начине прикључио се акцији, а посебну захвалност дугујемо Удружењу ветерана посебних јединица полиције – ПЈП, који су донирали материјал за струју и финансирали електричаре, Илији Бранковићу који је донирао шпорет и радијаторе, фирмама Сунце из Крагујевца и Supporta којe су донирале спољашњу и унутрашњу столарију и пријатељима из SRMA GROUP који су поклонили грађевински материјал у вредности од 1.500 евра. У осталим радовима око потпуног завршетка куће помоћи ће многобројни пријатељи и родбина.

Још један велики пројекат успешно је завршен, а ми се окрећемо новим породицама које чекају нашу посету и помоћ!

Рачуни и потврде финансиране помоћи