Трактор и таруп-косилица стигли код вредне породице Стевановић из Блаца!

Прича о предузимљивој и вредној породици Стевановић мотивисала је многе племените људе да се укључе у акцију помоћи.

Подсетимо, Ненад Стевановић из Блаца имао је шансу да оде у бели свет трбухом за крухом, али није. Решио је да остане на свом огњишту, формира велику породицу и да живе од свог рада. Данас са супругом Маријом има децу Јована (19), Александра (16), Михајла (13), Вукашина (7) и Даринку (1) и живе, између осталог, од продаје сувих шљива.

Оставивши леп утисак због позитивног духа, енергије и труда који улажу одлучили смо да породици купимо трактор и воћарску таруп-косилицу. Укупна вредност помоћи износи 519.500 динара.


Могао сам да одем у Београд или Немачку, али нисам. Хтео сам да формирам велику породицу на својој очевини. То сам и урадио. Трудимо се да производимо и живимо од свог рада. Имамо преко 3.000 стабала квалитетне шљиве и ова помоћ ће нам у даљем раду много значити – рекао нам је отац Ненад.

Стевановићи током прве посетеНенад, иначе, ради као шумар, а мајка Марија је запослена у продавници. Поред наслеђених 2.7 хектара, докупили су временом још осам хектара како би отпочели и проширили производњу. За то су узели повећи кредит који полако отплаћују.

Од самог оснивања организације Срби за Србе, један од главних циљева био је да помажемо многочланим породицама које ће помоћ искористити на најбољи начин и тиме својој деци омогућити бољу и сигурнију будућност. Због тога, одлазимо из Блаца веома задовљни јер смо сигурни да ће ова вредна породица наставити да вредно ради и бори се.

Рачуни и потврде финансиране помоћи