Трактор за породицу Божић из Брчког

Почетком фебруара 2018. године чланови Хуманитарне организације Сри за Србе из Брчког испоручили су вриједну помоћ у виду трактора са додатним прикључцима за још вриједнију породицу Божић из Лончара које се налазе недалеко од Брчког. Нажалост, Божићи су 2013. године остали без мајке, тако да отац породице Анђелко подиже чак осморо дјеце и то Сретен (25), Анђелка (22), Ружица (20), Петар (18), Зоран (17), Жарко (16), Ђукица (15) и Ђорђе (15).

Вредна помоћ за вредну породицу Божић

Породицу Божић смо први пут посјетили прошле године и увјерили се да се све може кад се Срби сложе и да само заједничким снагама свих чланова, вишедјетне породице могу да опстану на нашим просторима, тако да већина дјеце помаже оцу при надничењу, а најстарије кћерке су запослене. Приликом наше посјете Божићи су пожељели средство за рад којим би могли себи значајно да олакшају, обзиром да сада често морају да изнајмљују трактор и додатне прикључке.


Прикључне машине за тракрор: тањирача, расипач и прскалица

Након наше посјете одржана је фантастична Тројка из блока у Брчком на којој је скупљен велики дио средстава за куповину трактора, а донације су настављене да се скупљају и у наредним мјесецима. На крају резултат је и више него вриједан помена – Божићима је обезбијеђен трактор ИМТ 539,262 са додатним прикључцима: плугом, тањирачом, расипачом, прскалицом и косом, а укупна вриједност донације је износила 10.000 КМ.


Прикључне машине за трактор: плуг и коса

Да подсјетимо ово је 16. по реду трактор који је обезбиједила наша хуманитарна организација, а обзиром на велику корист коју куповина трактора доноси породицама, овај вид испоруке помоћи ћемо наставити и у годинама које долазе и зато, да би трактора било више, позивамо све донаторе наше хуманитарне организације да сходно својим могућностима подрже наше акције.


Породица Божић испред свог трактора

Овим путем још једном подјсећамо и да је од 01.01.2018. године на територији Републике Српске и Босне и Херцеговине отворен хуманитарни број: 17763, а позивом на број донирају се 2,00 КМ за помоћ социјално-угроженим породицама (позиви се могу остварити из фиксне и мобилне мреже код сва три оператера).

Нема предаје – дјеца су наша будућност!
СЗС Република Српска
Рачуни и потврде финансиране помоћи