Трактор за породицу Шиник из Градишке!

У месецу јуну представници Хуманитарне организације Срби за Србе обишли су породицу Шиник, из Горњег Подградца, 20 километара од Градишке, коју чине самохрани отац Ранко и петоро деце: Дамјан (14), Андреја (13), Миленко (10) и Невена (6) и беба Јован. Мајка Јована умрла је на порођају у октобру 2016. године, дарујући својој породици дивног дечака Јована.

Глава породице Ранко, уз помоћ родбине, бори се да својој деци обезбеди бољу будућност и чини све како она ни у чему не би оскудевала, али то је некада веома тешко јер мора да се брине и о њиховом васпитавању, и одласку у школу, и о одећи и обући, и о храни. И поред свих проблема, Ранко се не предаје!

Осмеси деце када су видела свој трактор се не могу описати – то је највећа награда за наш заједнички рад
 
Ранко нас је замолио да му се обезбеди трактор са којим би из једног рејона шуме, који би му доделила општина, извлачио дрва, продавао их и остваривао приходе, а пошто му је шума близу куће, био би много ближе својој деци.

Невена Шиник седи у предњем утоваривачу њиховог новог трактора

 

Након прикупљања потребних средстава – 12.500 конвертибилних марака, која су делимично обезбеђена на сјајном турниру Тројка из блока у Лакташима, породици Шиник у августу смо купили и допремили трактор са предњим утоваривачем и утоваривачем стајског ђубрива.

Утоваривач стајског ђубрива – тракториски прикуључак за породицу Шиник

 

Ранку смо испунили жељу, сада ће својим синовима и својим ћеркама моћи да обезбеди срећније и радосније детињство.

Надамо се да ће наша помоћ да унесе мало радости у породицу Шиник, након велике туге која их је погодила смрћу мајке Јоване

 

Породица Шиник је заједничким радом свих нас ојачана и надамо се да ће сада бити економски стабилна, а вас, наше донаторе, позивамо да својим донацијама помогнете да усрећимо још више породица и деце у Републици Српској и широм свих земаља где живе наши сународници.

Фотографија коју нам је послао тата Ранко, на којој се види да је већ кренуо да ради са својим новим трактором

Деца су наша будућност!

ПОТВРДЕ И УГОВОР ОД КУПЉЕНЕ ПОМОЋИ ПОРОДИЦИ ШИНИК ИЗ ГРАДИШКЕ