„ТРАКТОРОМ ДО СРЕЋЕˮ – акција помоћи породици Душанић из Прњавора

Посјете породицама у Републици Српској отпочињемо у Прњавору, гдје по први пут намјеравамо да помогнемо и то породицу Душанић којој ћемо покушати да обезбједимо трактор са прикључцима.

У мјесту Ратковац, у околини Прњавора, живи шесточлана породица у малој кући, гдје им је само доњи спрат завршен, а купатилу недостају плочице. Мајка Милада (36) је незапослена, док отац Миле (39) ради на дневнице и уз помоћ њих и дечјег додатка покушавају да дјеци – Милану (12), Милани-Ани (10), Александри (5) и Младену (2) пруже услове за срећан живот.

На питање шта би им помогло, Миле каже:


Пошто имамо повелику башту, најбоље би ми помогао трактор јер не бих морао да плаћам друге људе да ми обрађују башту, а могао бих и ја другим људима радити па бих зарадио и додатни новац.

У току посјете овој породици сазнали смо да имају позамашне дугове које су подигли да би могли да заврше кућу, те да им дневнице и дјечији покрију само један мали дио трошкова, а упркос њиховој ситуацији, дјеца су толико разиграна и насмејана.

Дјеца не траже пуно, желе само да су здрави и заједно, толико кошта њихова срећа. Зато, хајде да им измамимо још веће осмјехе на лица, донирамо и пружимо им оно што заслужују.

Најразумније рјешење јесте куповина трактора, што би помогло њихову финансијску ситуацију и самим тим овој дјечици омогућила боље услове живота.

У акцији помоћи породици Душанић, можете учествовати позивом на број: 17763 на који наћин донирате 2 КМ (позиви важе у Мтел, ХТ Ероне и БХ Телеком мобилним и фиксним мрежама) или уплатом средстава на број жиро рачуна: 5620128130024158 НЛБ банка (уз напомену за породицу Душанић), а остале начине за помоћ можете пронаћи на нашој донаторској платформи.