Трећа срећа у Србобрану

Град опасан реком Кривајом, који је име добио по утврђењу симболично названом Србобран изграђеном у 19.веку за одбрану и национална права Срба, 13. фебруара је био домаћин Пикада из блока, трећем догађају у овом војвођанском месту одржаном у организацији ХО Срби за Србе. На самом турниру сакупљено је 45.170 динара који ће бити намењени за помоћ најугроженијима.

Кафе Кактус је био крцат, али је успео да прими све оне који су желели да буду део овогодишњег Пикада из блока у Србобрану и ко год је хтео могао је да учествује у овом хуманитарном догађају. Како је на турниру било и професионалних играча пикада и како би такмичење било фер, организован је посебан турнир за професионалце и посебан за оне који то нису.

У сјајној атмосфери, дружењу и проводу уживали су сви присутни, а Србобран и овај пут није изневерио очекивања и показао своје велико срце.

Да је овај трећи догађај у Србобрану испунио сва очекивања потврдио је и организатор турнира Велимир Андрић, који је и волонтер наше организације и који је „уздуж и попреко” обишао градове у Србији, Републици Српској, Црној Гори; где год су били организовани догађаји у организацији Срби за Србе.

Трећи пут уз Божију помоћ успели смо да организујемо Пикадо из блока у Србобрану. У односу на претходне турнире сада смо успели да прикупимо већи број такмичара а самим тим и већу суму новца. Осим такмичења у пикаду сви смо уживали и у добром дружењу и захвалио бих се свима који су помогли у организацији турнира, а на нама остаје само да растемо из догађаја у догађај.НЕМА ПРЕДАЈЕ!

На самом такмичењу, у игри Стил где су учествовали професионални играчи и где је било 11 учесника најбоље се показао Пејдл Иштван, а у игри Електронац где је 51 учесник био пријављен најбољи су били :

  1. Бојан Буквић
  2. Алекса Костић
  3. Вања Петковић

Сви присутни са нестрпљењем очекују следећи догађај који ће бити организован у овом месту, а ми се захваљујемо свима од срца на подршци!