Сестре Мацановић слепе од рођења, не престају да се боре за бољи живот своје породице!

Животна прича храбре породице Мацановић из Земуна, спада у оне приче, које су пуне невоља и недаћа, које као да оправдавају ону српску пословицу да „невоља никад сама не долази”.

За оца и главу породице Бранислава први проблеми почели су још 1991. године. Тада је Бранислав повредио кичму и од тада је инвалид. Као да то само по себи није било довољно, Бранислава су сачекали нови здравствени проблеми у виду два инфаркта 2010. и 2012. године, што је имало за последицу три уграђена стента. Ипак, Бранислав је наставио да се бори, и након рада у фирми која му и даље дугује седамнаест заосталих плата, успео је да нађе посао у Паркинг сервису.

Што се тиче осталих укућана, а Бранислав поред жене Мирославе има и три ћерке – Зорицу (24) и близнакиње Милицу (21) и Јелицу (21), ни њих невоља није заобишла. Све три ћерке су слепе и слабовиде од рођења. Ипак, ове храбре девојке својим осмехом и позитивном енергијом, успевају да победе ове недостатке. Најстарија Зорица ради у фирми Слога и на тај начин финансијски помаже својој породици. Што се тиче близнакиње Јелице, која једина види на једном оку испод 20%, она је редовни студент Факултета безбедности, тренутно на другој години факултета са просеком преко девет!

Мацановићи живе у кући коју су добили на отплату и месечно морају да издвоје 5.500 динара за рату. Као додатно оптерећење и трошак породици представља и отплата кредита, који су морали да подигну, да би Бранислав купио кола и могао да вози децу. Месечна рата кредита износи 12.000 динара. Од прихода, Мацановићи добијају и помоћ на име туђе неге у износу од 27.000 динара.

Кућа се налази у добром стању и ова вредна и скромна породица се труди да тако и остане. Оно што је неопходно у овом тренутку су замрзивач, усисивач, веш машина као и шоља и водокотлић, који су у лошијем стању и спремни су за замену. Поред тога добро би им дошла и столица за љуљање, које користе деца, јер је стара већ дотрајала.

Позивамо све донаторе и људе добре воље, да својим донацијама омогуће да се прикупи довољно средстава и на тај начин обезбеди помоћ за ову храбру, добру и скромну породицу.