Тројка из блока трећи пут у Крагујевцу

У суботу 5. септембра у Великом парку у Крагујевцу у хали Парк одржан је трећи спортско-хуманитарни турнир ,,Тројка из блока на коме се за брзо шутирање тројки пријавило 58 такмичара и скупљено је 19.830 динара! Хуманитарнa организацијa Срби за Србе из Београда, Покрета чиста Србија и Удружења Млади из Крагујевца поново су oкупили истинскe љубитељe кошарке како би заједно дали допринос у великој мисији ,,Тројке из блока” – изградњи и реновирању купатила за социјално угрожене вишедетне породице широм Србије и Балкана!

 Даница Крстић још једном бриљира на турниру ,,Тројка из блока”

Мало после 13 часова популарна етно певачица Даница Крстић је отпевала химну Републике Србије Боже правде и на тај свечани начин, другу годину за редом отворила турнир у Крагујевцу. Окупљенима су се потом обратили Александар Алексић испред Покрета чиста Србија и Милош Симовић, представник Хуманитарне организације Срби за Србе. Они су се захвалили Крагујевчанима на подршци која траје већ годинама, а затим позвали крагујевачког кошаркаша Јулијана Богдановића да шутирањем тројке отвори такмичарски део турнира.

 Јулијан Богдановић отвара борбу за пехар

Најбоља сезона ,,Тројке из блока” отворила је последњи месец врелог лета које полако пролази! Почео је септембар у Крагујевцу, наставља на Калемегдану, па путује све до Њујорка и Пала! Почело је и Европско првенство у кошарци на којем су нас великом победом обрадовали изабраници селектора Салета Ђорђевића! Победнички дух владао је и халом Парк нешто мало пре изласка репрезентације Србије на терен! На нашим турнирима су сви победници зато што сви заједно побеђујемо тмурну садашњост и правимо лепшу будућност за децу из угрожених породица којима смо заиста потребни, и која су наша будућност! Хуманитарна организација Срби за Србе захваљује Удружењу Млади и Покрету чиста Србија на несебичном труду и залагању које су показали свих ових година, од организације и промоције догађаја до волонтирања на самом турниру. Удружење Млади је током Недеље младих скупило 5.000 динара на хуманитарној журци, и тај износ, са 14.830 динара скупљених на турниру чини укупну суму од 19.830 динара.

Најбољи шутери на турниру у Крагујевцу били су Лука Јовановић са погођених 14 кошева и заслуженом бронзаном медаљом, Богдан Јовановић са 15 кошева и освојеним сребром, и Милан Ђурђевац који је освојио пехар ,,Тројка из блока” и златно одличје са погођених 18 кошева! Честитамо победницима и честитамо Крагујевчанима на још једном хуманитарном подвигу којим показују да су свесни да наше мало некоме значи пуно и да ће се и даље борити свим силама да улепшају будућност Србије! Крагујевац је ове године добио посебну подршку од стране наших великих пријатеља, младих и талентованих музичара, репера Uncle Džoа и званичног диск џокеја ,,Тројке из блока” Салета Л-а, члана једне од најпопуларнијих реп група у Србији ТХЦ Ла Фамилије. Турнир у Крагујевцу обећава да ће следеће године бити још бољи и само је енергија, воља, и сигурност младих људи из Крагујевца довољан знак да ће тако и бити. Видимо се догодине у Крагујевцу!

 Сале Л и Uncle Džo – музика, стихови, хуманитарна мисија

 Бронза, злато и сребро Крагујевца са организаторима турнира

Будите и Ви део ,,Тројке из блока”! Пронађите себи дестинацију која вам одговара у септембру – Београд, Смедерево, Вршац, Пале, или можда Њујорк! Осетите део магије ,,Тројке из блока” на фотографијама турнира у Крагујевцу на нашој званичној фејсбук страници!

 Поздрав из Крагујевца!