Тројка из блока и у Норвешкој!

Хуманитарна организација Срби за Србе организовала је у недељу 18. јуна 2017. други спортско-хуманитарни спектакл Тројка из блока у Норвешкој, тачније – у Ослу! Поред такмичења у брзом шутирању тројки одржан је и турнир у баскету 3 на 3, а  више од 200 такмичара и драгих гостију прикупили су 13.670 НОК.

Братска помоћ стиже из далеке Норвешке за помоћ породицама са четворо и више деце које живе широм Балкана. Дијаспора не заборавља матицу – и што је још важније, млада дијаспора жели да помогне сународницима у невољи. Мисија и вредности око којих се окупљамо широм света, од прошле године живе и у Норвешкој. Нови огранак који представља идеју СРБИ ЗА СРБЕ имао је много активности у 2016. години, а највише је одјекнула Тројка из блока! 

Турнир који говори универзалним језиком спорта, хуманости и забаве привукао је и Норвежане, и многе друге припаднике разних народа и народности којима је богата ова европска земља. Светски спектакл заблистао је тако још једном и доказао да су кошаркашки терени на којима се одржава Тројка из блока заиста центар света који се бори против сиромаштва!


ДЕЦА СУ НАША БУДУЋНОСТ!

Фолклорна секција Српског друштва РАС учествовала је на турниру и на тај начин подржала још једном активности најмлађег огранка Хуманитарне организације Срби за Србе. Сложно се држе Срби у Норвешкој – СЛОГА БИЋЕ ПОРАЗ ВРАГУ!

Такмичили смо се цео дан у брзом шутирању тројки, у баскету 3 на 3, а уживали смо и у производима које су за нас припремили волонтери из Српског друштва РАС. Свако по мало и учинили смо много за бољу будућност породица широм Балкана! Најбољи тројкаши међу 41 такмичаром били су:

  1. Александар Линцнер
  2. Мирнес Харбас
  3. Горан Лунгул


Шампиони

Најбоље три екипе од 13 пријављених биле су:

  1. Ибар Краљево
  2. Но нејм
  3. Хармоникаши

Честитамо шампионима и захваљујемо се Србима из Норвешке који су се окупили у великом броју и најавили много активности у данима који долазе!


ПОЗДРАВ ИЗ ОСЛА!