“Тројка из блока“ одржана и у Чикагу

У суботу 01. јуна, Хуманитарна организација Срби за Србе из Чикага организовала хуманитарно шутирање тројки истога дана када и организација у Београду. Турнир ‘‘Тројка из блока“ је хуманитарно-спортска манифестација која за циљ има да окупи велики број младих људи да учествују у спортском догађају и тиме помогну у прикупљању новца за угрожене породице у Србији. Такмичење је ове године имало за циљ да прикупи новац за изградњу најмање 10 купатила за породице у Србији, које заједно броје више од 40 деце, која ће по први пут моћи да имају своје купатило као и сва остала деца.
Турнир “Тројка из блока Чикаго“ се одржао на теренима Veteran’s Park Lyons у Илиноису, и имао је велики успех. Укупно је прикупљено $ 6,903 донација од стране спонзора, донатора и учесника турнира! Ово је био први пут да СЗС организује овакав догађај на простору Сједињених Америчких Држава и слободно можемо рећи да смо остварили и више него што смо првобитно планирали. Такође, треба имати на уму да је три дана пред почетак турнира пада киша, која нас је хвала Богу заобишла на сам дан догађаја, али на жалост јак ветар није.

Парк у којем се одржала “Тројка из блока“ био је одлично место, пре свега због конфора наших пријатеља и учесника који су дошли, имали смо на располагању четири коша, паркинг и игралиште за малу децу. Најмлађи такмичар је имао само 9 година док је најстарији имао чак 74, који је успе да убаци и 4 тројке!

Поред наших дивних учесника на турниру, имали смо и неколико посебних пријатеља који су нам се придружили на такмичењу и то: Tony Brown, из Dallas Mavericks-а који је дошао да нас подржио, као и Душан Недић, из Chicago Bulls Academy, такође бивши играч КК Црвена Звезда. Оба наша госта су провели пријатно време уз наше госте, учеснике и донаторе.

Турнир се одржао по систему квалификација-четврт финала, полуфинала и на крају финала за најбоља четири такмичара. Победник овогодишње “Тројка из блока Чикаго“ био је Петар Јовић. Друго место заузео је Павле Ћосић, треће Стефан Радуновић док је четврто место припало Зорану Капларевићу.

Желимо да овом приликом захвалимо свима који су били у могућности да учествују на нашем првом турниру у Чикагу. Посебно желимо да изразимо захвалност спонзорима који су помогли да овај догађај има потпуни успех и то: Pro Star Freight Systems, Woodland Transport, Eurodex Components, Marko Transport, ADR Custom Builders, Beograd Café, International Carrier Enterprises, Topaz Café, White City Logistics, Dani’s Deli, Lady Bug Cafe и Accolade Design.

Надамо се још успешнијем и масовнијем турниру следеће године у Чикагу!

Хуманитарна организација СРБИ ЗА СРБЕЧикаго, САД

www.serbsforserbs.org

www.facebook.com/serbsforserbs