Тројка из блока одржана у Берну

Тројка из блока је победила и у Берну! Други турнир у Швајцарској 24. јуна 2018. године је у великом стилу наставио величанствени пут око света који је започет у Лас Вегасу у марту. Окупило се више од 300 драгих гостију који су дошли да шутирају тројке и играју баскет 3 на 3 и на тај начин подрже мисију помоћи социјално угроженим породицама са 4 и више деце! На турниру је уз помоћ 6 поносних спонзора и 154 такмичара прикупљено 938.748 динара (9.244 франака)!

Хуманитарна организација Срби за Србе захваљује се свима који су одвојили своје време и дошли да учествују на сјајним турнирима! 60 шутера тројки, 72 учесника турнира у баскету и 22 најмлађа такмичара у оквиру турнира Деца за децу. Одличан одзив добрих људи и још једна победа за боље сутра!

Велика победа хуманости, спорта и забаве у сред Швајцарске била је још већа зато што су учествовали и људи других нација! Универзални језик са којим је Тројка из блока освојила свет поново је доказао да не познаје разлике и границе! У сјајној атмосфери у кошаркашкој сали, на линији за три поена, време стаје и настаје чаролија Тројка из блока.

Најлакше је проверити квалитет турнира када се окренете око себе и видите сву ту децу која су дошла и радосна су као да им је најсрећнији дан у животу! Такмичење, спортска борба, сјајне медаље и пехар – догађај су за незаборав и за нас старије, а тек за децу… Поготово када је наглашена добротворна улога свих тројкаша који са својим донацијама мењају живот на боље за много малишана, сваки турнир се претвара у спектакл!

Шутирали смо тројке и играли баскет 3 на 3, али турнири су донели много више од тога: направљени су велики планови за следећу сезону, за нове турнире у новим градовима, а добили смо и много нових донатора и сабораца!

Посебно нам значи подршка поносних спонзора и техничких спонзора с којима је лакше стићи до зацртаних циљева:

СПОНЗОРИ:

 • Pneuhaus am Bach
 • Ђорђе М.
 • Ауто сервис Ристић
 • Atupri Gesundheitsversicherung
 • Autocenter Macinko AG

ТЕХНИЧКИ СПОНЗОРИ:

Велико јединство српског народа који живи у Швајцарској уродило је плодом и сви су отишли кућама препуни утисака и са новом вером и снагом да се проблеми могу решавати када се уједине здраве снаге! У Берну је трајала борба целог дана, а након тога добили смо мале и велике шампионе!

ШАМПИОНИ ТРОЈКА ИЗ БЛОКА:

 1. Хумбер Мартин
 2. Алексић Петар
 3. Ђокић Милован

ШАМПИОНИ БАСКЕТ 3 на 3:

 1. Ванген а
 2. Професори
 3. Пензионери

ШАМПИОНИ ДЕЦА ЗА ДЕЦУ (од 2 до 6 година):

 1. Симић Никола
 2. Марић-Зекић Јована
 3. Радосављевић Ања

ШАМПИОНИ ДЕЦА ЗА ДЕЦУ (од 7 до 12 година):

 1. Алексић Марко
 2. Радосављевић Лана
 3. Лазаревић Саша

Истински победници су малишани које заједно помажемо и због којих се организју сви наши турнири. Велико ХВАЛА свима волонтерима који су изнели овај догађај, а посебно најмлађима који су из свег срца навијали и бодрили такмичаре, помагали у скупљању лопти и отишли кући препуни утисака! А дечији осмеси немају цену и све што смо радили до сада радили смо за ту благословену награду! Наставићемо да помажемо и друге социјално угрожене породице, а о свему ћемо уредно извештавати на нашем сајту! Деца су наша будућност! Будите и ви део Тројке из блока!

ПОЗДРАВ СА ТРОЈКЕ ИЗ БЛОКА У БЕРНУ!!!