Тројка из блока освојила Беч

У суботу 9. јуна одржана је прва Тројка из блока у Бечу! Аустрија је годинама за редом била домаћин спортско-хуманитарне манифестације у Линцу, а сада су и Срби у Бечу на најбољи могући начин показали шта значе спорт, хуманост и спектакл. Наша велика мисија окупила је много људи у сунчано суботње поподне у граду на Дунаву.

Много истинских заљубљеника у спорт дошло је да подржи добру идеју, и добар повод – помоћ породицама са четворо и више деце. Чак 392.159 динара (3.308 евра) прикупљенo је, уз помоћ 111 шутера и 12 екипа у баскету 3 на 3, као и 9 поносних спонзора, донатора и техничких спонзора. Хвала свима који су учествовали и допринели још једној победи против сиромаштва!

На турнир нису дошли само наши земљаци – било је ту гостију свих нација. Из свих крајева Србије и света људи су дошли да подрже племениту мисију Тројке из блока! Бутик Хуманитарне организације Срби за Србе био је постављен поред терена, као и штанд техничких спонзора организације. Ту су се гости могли освежити и пробати укусне специјалитете са роштиља, а део прилога се додао укупној суми скупљеној на турниру. Магија Тројке из блока окупила је још једном наизглед удаљене људе и интересовања, и све то претворила у празник спорта, хуманости и забаве!

Хвала свима који су дошли и подржали победу против сиромаштва. Речи не могу описати ниједно добро дело, само дела могу говорити за себе. Срби у Бечу су показали да могу и да хоће да помогну. Савршена Тројка из блока је то показала. Помажемо заједно угроженим породицама, да наставе да се боре и помажемо им, да виде да нису сами.

Спортска подршка такође није изостала, па су на терену са нама били озбиљни баскеташи који су се надметали за пехар и медаље! Препуне трибине и терен, одзвањале су лоптама и добром музиком – Тројка из блока представила се у најбољем светлу! Шутирали смо тројке први пут у овом граду, а сасвим сигурно не и последњи! Велико ХВАЛА поносним спонзорима, донаторима и техничким спонзорима, а посебно хвала вредним волонтерима Тројке из блока који су организовали акцију у свом граду. Заједно смо успели да испишемо заједно са нама још једну светлу страницу историје Тројке из блока!

СПОНЗОРИ:

 • Етно ресторан Златибор
 • ОССИ – Organisation Serbisher Studenten
 • Фризерски салон Вива

ДОНАТОРИ:

 • Ресторан Chianti
 • Meк Лесковац
 • David Stockinger
 • Сњежана Л.
 • Данило Б.

ТЕХНИЧКИ СПОНЗОРИ:

 • Cafe Ex

Велика спортска борба у Бечу, на крају су била само три најбоља шутера и три шампионске екипе, а сви су били победници против сиромаштва! Честитамо победницима и честитамо свима који су учествовали у првој бечкој Тројци! Започели смо дивну традицију сјајним успехом и направили смо залог за будућност, следеће године нас очекује још већи спектактл! Након турнира хуманитарно дружење се наставило на Журци из блока код наших пријатеља у Кафеу Екс. И ту су људи добре воље могли да донирају средства за хуманитарну мисији, а Кафе Екс се одрекао дела профита! Браво за све!

ШАМПИОНИ:

 1. Александар Радоњић
 2. Игор Петровић
 3. Стојан Радановић

ШАМПИОНИ БАСКЕТ 3х3:

 1. Луди Срби
 2. ОССИ
 3. Милде Јунгс

Истински победници су најмлађи дечаци и девојчице из породица које заједно помажемо. Дечији осмеси немају цену и све што смо радили до сада радили смо за ту благословену награду! Наставићемо да помажемо и даље и још више социјално угрожених породица, а о свему ћемо уредно извештавати на нашем сајту! Деца су наша будућност! Будите и ви део Тројке из блока!

ПОЗДРАВ ИЗ БЕЧА!