Тројка из блока освојила Шведску

Захваљујући напорима волонтера и уз подршку спонзора и пријатеља турнира, Шведска је постала нова земља Тројке из блока. Светски познат спортском-хуманитарни турнир у брзом шутирању тројки одржан је у суботу 19. маја у Стокхолму. Уз помоћ 2 поносна спонзора, и 66 шутера прикупљено је укупно 16.860 круна за боље сутра!

Много позитивних ствари произилази из самог турнира. Пре свега, добра енергија која усмерава младе људе да из већинског пасивног стања, узму ствари (у нашем случају лопте) у руке, и уз један активан приступ дају велики допринос заједничкој борби против сиромаштва. Шведска је најновија земља у којој је регистрована Хуманитарна организација Срби за Србе и сада је време да покажу шта знају. А могу и знају мгого – што ће показати године које долазе!

Тројка из блока дошла је у град у време и на манифестацију где је добар део српског становништва могао да упозна и препозна значај пројекта. Очекујемо у наредном периоду уплате и донације за нашу мисију, која већ годинама пружа помоћ породицама са 4 и више деце. Леп и сунчан дан је додатно утицај на целокупну атмосферу, а коначан резултат је успешан спектакл Тројка из блока у Шведској! Наш пријатељи и саборци из Стокхолма изнелис у ову велику акцију и браво за њих!

СПОНЗОРИ:

  • Metropol Assistans
  • Aqame Bygg

ТЕХНИЧКИ СПОНЗОРИ:

  • Омладинска Организација Савеза Срба Шведске
  • Савез Срба у Шведској

Поред шутирања тројки, опет смо играли и игру шута са пола терена: ко погоди бар један кош од пет покушаја осваја вредну награду. Награда свима нама била је победа против сиромаштва, а три тројкаша добила су и медаље и пехар шампиона! Они су били најпрецизнији са линије за три поена, па ће до следеће године поносно носити титулу најпрецизнијих у Стокхолму!

Иако нас очекује још преко тридесет турнира до краја ове године, са сигурношћу можемо рећи да је Тројка из блока у Стокхолму један од важнијих. У организационом смислу – добили смо још један град. У целокупној атмосфери, која највише доприноси да се позитивна слика и енергија „пренесе“ и на друге градове. Имајући у виду број сиромашних породица којима је потребна наша помоћ, од пресудног значаја је сваки турнир како бисмо скупили планирану цифру од 25 милиона динара!


ПОЗДРАВ ИЗ СТОКХОЛМА СА ТРОЈКЕ ИЗ БЛОКА!