Тројка из блока поново у олимпијском граду Атланти

Спортско хуманитарни турнир у брзом шутирању тројки Тројка из блока поново се вратио у олимпијски град Атланту у Џорџији после једногодишње паузе због светске пандемије. Срдачно су нас дочекали отац Миладин Благојевић и парохијани Српске православне цркве Светог Петра и Павла у којој је 17. октобра одржан турнир. На наше велико изненађење, чекало нас је потпуно нов кошаркашки терен.

Указана нам је и велика част да Тројком из блока отворимо нови кошаркашки терен у Атланти. Турнир је званично отворио господин Гери Бернс, донатор новог кошаркашког терена. На крају самог догађаја, захваљујући дивним људима, учесницима, спонзорима прикупљено је $ 4.216 за помоћ српским породицама на Балкану.

Како је прва Тројка из блока у Атланти 2019. године, одржана на црквеном паркингу са привременим кошем, парохија је одлучила да инвестира у ново кошаркашко игралиште како би се Тројка из блока одржавала сваке године на одрговарајућем терену. Имајући у виду да је на претходној Тројци из блока укупно сакупљено 1.310 долара, овакав скок у прикупљеним средствима само показује да је српска заједница у Атланти препознала значај самог турнира.

Спонзори и донатори:

  • Milica Weeks
  • Гордана Лозо
  • Драган и Милица Јовановић
  • Milanka & Darryl Hudec
  • Лидија Јанковић
  • Давор, Нада и Мирка Мишић
  • Пера Б Сурла

Што се тиче такмичарског дела,турнир је прошао кроз три рунде тешке конкуренције да би се сузио на наша три најбоља такмичара. Треће место припало је Јовани Квргић, док је друго место припало Синиши Мијатовићу. Новопечени шампион за 2021. годину био је Никола Радовић који ће сада морати да брани титулу следеће године.

На крају, још једном се захваљујемо свима који су били део овог пројекта, и дали свој допринос да још један турнир у Атланти буде успешно завршен. Била нам је част бити овде у цркви Светог Петра и Павла и одржати хуманитарни турнир са невероватним људима. Једва чекамо да се вратимо следеће године.