„Тројка из блока“ у Обреновцу

Пета сезона Тројке из блока званично је отворена у Обреновцу у суботу 16. априла, на теренима преко пута Дома културе. Тачно у 14 часова, популарни Спрајтови терени били су премали да приме све заинтересоване који су дошли да виде спектакл који је одржан по први пут  у њиховом граду. Сјајна сарадња Хуманитарне организације Срби за Србе, Општине Обреновац и бројних поносних спонзора, донатора и техничких спонзора довела је до тога да се пријави 105 такмичара и да се од турнира укупно скупи 88.550 динара! Општина Обреновац је, поред техничког спонзорста, најавила и уплате на рачун Тројке из блока, тако да очекујемо да ова скупљена сума порасте! Атмосфера крај Саве дошла је до усијања када је сунце високо одскочило, а тачно у два се зачула химна Републике Србије, а сви окупљени устали да је са почашћу поздраве.

 Милош Симовић и Иван Јегоровић

Милош Симовић, менаџер Тројке из блока и портпарол Хуманитарне организације Срби за Србе обратио се људима добре воље који су дошли да подрже мисију која траје већ пет година. Нагласио је да се у Обреновцу отвара највећа сезона до сада, а да број људи и њихови осмеси и енергија, шаљу снагу за свих 40 турнира који следе: ,,Ове године оборићемо све рекорде по броју турнира, а надамо се и по скупљеним средствима како би помогли што већи број социјално угрожених породица”, рекао је Обреновчанима Симовић.

Након њега, својим суграђанима обратио се господин Иван Јегоровић, заменик председника Општине Обреновац, који није скривао одушевљење и захвалност, најпре према свим људима доброг срца који су дошли и узели учешће на турниру, а наравно и према Хуманитарној организацији Срби за Србе која, како је истакао, несебично помаже Обреновцу од трагичних поплава 2014. године. Шутнувши на кош, Јегоровић је и званично отворио турнир, а затим су се смењивали сви, од најмлађих до најстаријих, момци и девојке, девојчице и дечаци, уз музику, шутирали су тројке за боље сутра.

 Јегоровић шутира прву тројку

Помоћ скупљена на турниру не мери се ни на један од начина које показује статистика, мери се снагом јединства и братољубља које су данас показали Обреновчани. Шутирајући тројке и окупивши се показали су суграђанима који су угрожени да их неће оставити и саме и да ће им помоћи као што је и Обреновцу помогла цела Србија када је било најтеже.

Окупили су се медији, телевизија Маг, локалне новине Обреновац, фоторепортери, љубитељи спорта, хуманитарци, бизнисмени, деца и сви из комшилука – био је то дан у коме се славио живот и који је у свима будио наду у боље сутра.

Певало се у Обреновцу, као и увек на турнирима Тројке из блока. Анкл Џо, као домаћин турнира, и локални репери Тајмпис и двојац ЈСП. Они су, заједно са легендарним дискџокејом Пајом КобаЗЗом, дали све од себе да испрате невероватну атмосферу на првом турниру у петој сезони.

 Анкл Џо – о херојима

 Обреновачка подршка – Тајмпис

 Паја КобаЗЗ – Ди џеј

На турниру на коме су сви победници, зато што помажу и чине велико и добро дело, Лука Милосављевић дао је највише кошева, чак 18, и освојио прво место и златну медаљу и пехар. Друго место је освојио Јован Шеховић, са 16 кошева за које је добио сребрну медаљу. Треће место је, након изједначеног резултата и додатних шутирања, освојио Бранимир Миленковић (15 кошева).

 Сребро, злато и бронза у Обреновцу – честитамо!

Велико хвала Обреновцу и дивним Обреновчанима! Пицерија Маратонци, Пекара код Жике, Ц – маркет, Пекара Пире, Миша Jell Д.О.О, Пекара Саша и Ауто школа Бане стали су у ред поносних спонзора на челу са техничким спонзором Општином Обреновац који су омогућили да турнир заблиста у пуном сјају какав заслужује јубиларна пета сезона. Компанија НИС и ланац брзе хране Аги паста наставили су сјајну традицију и ове године од самог старта стали уз нас!  Хвала спонзорима, донаторима и техничким спонзорима, а понајвише хвала волонтерима и такмичарама који су учинили да се турнир у Обреновцу дуго памти.  Буди део Тројке из блока!