Тројка из блока у СЦ Олимп

У суботу, 17. октобра у Спортском центру Олимп на ГО Звездара у Београду одржана је последња ,,Тројка из блока” у најбољој сезони до сада! Сала једног од најпознатијих спортских центара у земљи била је премала да прими све људе свих узраста који су дошли да подрже и на најлепши могући начин помогну своје угрожене суграђане! Хуманитарна организација Срби за Србе заједно са Школским кошаркашким клубом Звездара захваљује свима који су дошли на наш турнир, а посебно нашим поносним спонзорима и такмичарима којих је било чак 112!

 Бранко Лазић, Јовица Антонић, Драгана Контић, Марко Кешељ и Лука Митровић

Први пут смо имали такмичење у две категорије: млађи од 14 година и старији од 14 година – борба за два пехара и шест медаља остаће упамћена по дивној атмосфери и веома озбиљном приступу који су показали питомци ШКК Звездара, као и сви остали заљубљеници у кошарку који прате и посећују турнир ,,Тројка из блока”. Кроз спорт и забаву опет смо направили велики корак у мисији спортско-хуманитарног пројекта: скупљена је на Олимпу 61.130 динара! Још једна заједничка победа је иза нас, сезона која нам је показала колико можемо и која је поставила високе стандарде које ћемо свим силама покушати да достигнемо и престигнемо следеће године! Научили смо много тога ове године, али оно најбитније је – заједно смо јачи! Јединство на Олимпу су показали још једном наши велики пријатељи, легенда светског рукомета Неђо Јовановић и наш славни писац Вања Булић, а право изненађење за младе наде српске кошарке били су првотимци КК Црвена звезда Лука Митровић и Бранко Лазић, кошаркаш Марко Кешељ, портпарол КК Црвена звезда Игор Вујичин и помоћник селектора кошаркашке репрезентације Србије Јовица Антонић.

 Капитен Црвене звезде Лука Митровић

Турнир је нешто после 13 часова почео интонацијом химне Републике Србије Боже правде, а потом се окупљенима обратио Милош Симовић, портпарол Хуманитарне организације Срби за Србе који је истакао да је ово до сада била најуспешнија сезона ,,Тројке из блока” на чак 25 локација у 15 градова широм Србије и дијаспоре,  у којој је прикупљено око 3.5 милиона динара, уз помоћ преко 100 спонзора и преко 2.500 шутера. Симовић је захвалио познатим спортистима који су дошли на Олимп истакавши да је лепо видети да су они, поред тога што су велики и добри спортисти, уједно и велики и добри људи. Обратила се и Драгана Контић, директор ШКК Звездара и председница Скупштине Кошаркашког савеза Београда, која је истакла да је мисија спорта на првом месту да код младих промовише и развија хуманост, људскост и осећај за ближњег свог, па тек онда такмичарски дух и позвала остале кошаркашке клубове и људе из света кошарке да подрже ,,Тројку из блока” која на најбољи могући начин промовише овај предивни спорт. Затим су наши познати кошаркаши имали част да шутирањем и званично отворе такмичарски део турнира.

 Велико срце: Марко Кешељ

Док су се смењивали такмичари на два коша, госте су забављали наши пријатељи музичари, репери и мађионичари са лоптом. Са нама су били легенда српске реп сцене Шкабо, млада нада репа Uncle Džo, званични диск џокеј ,,Тројке из блока” Сале Л који је пуштао музику са великим именом музичке сцене Београда диск џокејом Пајом Коба33ом. За нас су плесале лепотице из плесног студиа Еволушн, а без даха је својим триковима све оставио најбољи европски кошаркашки фристајлер Немања Блажић Трики! Сваки турнир у најбољој сезони имао је понешто од магије ,,Тројке из блока”, а последњи  је имао све! Радост и узбуђење због такмичења које су осећали питомци ШКК Звездара пренело се на све, у сали је био опипљив истински дух спорта, хуманости и забаве!

 Заплешимо… Плесни студио Еволушн

 Запевајмо… Сале Л и Шкабо

 Заиграјмо… Трики

Наши поносни спонзори на последњем турниру били су: Велукс – 7.000 динара, Стимролер Д.О.О (Бутик КК Партизан) – 7.000 динара, и Студио ЛХС – 7.000 динара. Захвалност за изузетно емотиван и успешан турнир иде и за: ШКК Звездара, свим тренерима и директору Драгани Контић, СЦ Олимп, општини Звездара, спортском савезу општине Звездара, ОШ ,,Марија Бурсаћ” на техничкој подршци, спонзорима, донаторима, компанијама НИС, Меркур, Керамика Јовановић и медијским пријатељима турнира Студију Б, Пинк телевизији, ТВ Наша, Хепи телевизија, Гранд телевизија, РТС-у, радио Словољубве, Бум бум радиу… Велика екипа великих људи и компанија због којих смо поносни и због којих трајемо свих ових година! Наша породица је све већа и све радоснија, нема речи којима се може описати задовољство у заједници добрих људи који раде на остварењу великих циљева!

У конкуренцији 44 млађа такмичара најуспешнији су били победник Марко Младеновић, другопласирани Немања Глишић и трећепласирани Никола Настић, а у конкуренцији 68 старијих такмичара најуспешнији су били победник Никола Пејовић (21 тројка), другопласирани Александар Зечевић (19 тројки) и трећепласирани Јован Јосиповић (17 тројки). Честитамо најбољим шутерима, а истински победник је дух заједнице и доброчинства који је у пуној снази још једном оживео на нашем турниру!

 Финалисти…

 … и победници!

Последња страница бајке ,,Тројка из блока” исписана је златним словима на Олимпу! Предивна сезона је иза нас, велики планови пред нама! Још једном се захваљујемо свима који су били уз нас од првог турнира на Филозофском факултету до последњег на Звездари: спонзори, донатори и технички спонзори, такмичари и волонтери, гости и пријатељи, сви чланови наше велике породице – хвала!

Будите и Ви део ,,Тројкe из блока”!