„Тројка из блока” у Земуну

Друга Тројка из блока у новој, јубиларној сезони, одиграла се у Земуну, 17. априла, на теренима КК Младост. Са обала Саве, из Обреновца, велики караван добрих жеља и дела, стигао је на питоме обале Дунава, у један од најчувенијих српских крајева – Земун. Тамо где годинама настаје магија земунске кошарке, дошао је спортско-хуманитарни пројекат организације Сри за Србе, Тројка из блока, на позив и жељу правих, добронамерних Земунаца. Након успеха на прошлогодишњој, првој Тројци у Земуну, ове године успех је подигнут на још виши ниво – 111 такмичара, десет поносних спонзора и техничка подршка Општине Земун и КК Младост довели су до прикупљених 116.200 динара за помоћ социјално угроженој породици из Земуна! Честитамо Земунцима који су на делу показали чудо братољубља и моћ добрих дела – терени КК Младост одзвањали су смехом и музиком и то је највећа подршка и порука најугроженијим суграђанима – нису сами!

 Сви за једног – Земун за све!

Тачно у 18 часова зачула се химна Републике Србије Боже Правде, а окупљени су поносно стајали и поздравили најлепшу песму нашег народа са почастима које заслужује. Дивна атмосфера употпуњена је дивним речима господина Милоша Симовића испред Хуманитарне организације Срби за Србе и господина Ненада Врањевца, члана привременог органа Општине Земун. Они су поздравили дивни скуп и нису могли сакрити одушљевљење – Симовић је укратко представио досадашње успехе Хуманитарне организације Срби за Србе и њеног највећег пројекта Тројка из блока, док је Врањевац захвалио Земунцима и истакао традиционалну доброту и приврженост ближњима ове велике општине.

 Милош Симовић и Ненад Врањевац поздрављају Земунце

 Велико интересовање медија за спектакл у Земуну

Такмичење у брзом шутирању тројки у Земуну било је увеличано подршком репера који су већ две године уз највећи спортско-хуманитарни пројекат на овим просторима. CYA, Ђанс, и наравно домаћини на свим турнирима ТХЦ Ла Фамилија, заједно са легендом сцене и великим пријатељом пројекта Пајом Коба33ом, испратили су турнир на најбољи могући начин. Подржали су своје комшије, а и одреповали неке од својих хитова. У ритму њихових песама летеле су тројке, док су се палили рефлектори на теренима КК Младост, и док су питомци Православног спортског друштва Света Србија играли пријатељски меч са омладинцима КК Младост. Невероватан дан за кошарку, невероватан дан за све људе доброг срца! Атмосферу су додатно подигле прелепе девојке из плесног клуба Еволушн, које су дале све од себе да сви присутни остану без даха, а видео и део њиховог наступа можете погледати на нашој званичној фејсбук страници!

 Српске реп легенде из Земуна града – CYA

 Млади Земун – старе вредности – група Ђанс – Газда Паја, Бураз, Војке

 Стефан ТХЦФ и млада нада српског репа Ивана Зечевић

Хвала свима који су учествовали у турниру у Земуну, а највише хвала поносним спонзорима, на челу са техничким спонзорима Општином Земун и Кошаркашким клубом Младост. Спонзори у Земуну били су КУД Друштво аматера Бранко Радичевић, Студио Ромб, Кафе Семлин, Моделиа, Либерти, Никола промет, Кетеринг плус, Конектед шпед, Палачинкарница Пинокио, Кафе Холивуд Старс, као и појединци који су подржали турнир као спонзори – Милан Милисављевић и Богољуб П. Окупљени Земунци могли су да уживају у дивној вечери у њиховом дивном крају и да пробају изврсне Аги пасте, од којих је сав приход такође придодат укупним средствима скупљеним на турниру. Свака част свима, а понајвише омладинцима КК Младост и Свете Србије који су заиста дали максимум на терену, јурењем лопти, играњем кошарке, шутирањем тројки и бодрењем својих другова. Навијању није било краја, а када су проглашени победници, терени су прокључали. Дугујемо захвалност комшијама које су навијале са нама са својих тераса и прозора, у удобном и мирном крају Земуна, какав се само ту виђа.

 Добитник захвалнице Хуманитарне организације Срби за Србе Владан Тегелтија и генерални секретар КК Младост господин Ненад Пујаз

 Пријатељски меч КК Младост – Света Србија – резултат: заједничка победа!

Најбољи шутери на другом турниру у Земуну и на другом турниру у петој сезони били су Дејан Ветецки са 16 кошева и заслуженом бронзом, Александар Зечевић са 17 кошева и сјајним сребром и Ренато Цветковић са чак 19 кошева и најсјајнијим одличјем и пехаром Тројка из блока Земун 2016! Њихове савршене тројке само су диван крај савршеног турнира у Земуну! Магија Тројке из блока не може се описати речима, она се мора осетити испод кошева, у разговору такмичара и гостију, видети у реакцијама посетиоца. Дух добрих дела, сјај спорта и чудо братољубља враћају осмех на лица! Сада ћемо наставити да враћамо осмехе и прелазимо даље на дела – помажемо благословену потомством и мудрошћу породицу из Земуна, а о свим детаљима ћемо вас обавештавати на сајту Тројка из блока!

 Финалисти турнира са домаћином Стефаном

 Земунски шампиони – сребро, злато и бронза – честитамо!