Тројкама из Канаде помогнуте породице на КиМ

Хуманитарна организација Срби за Србе већ 7 година за редом организује турнире у брзом шутирању тројки. Широм света познати спектакл Тројка из блока представио се по први пут и у Канади 2017. године. Два турнира која су организована захваљујући напорима волонтера Срби за Србе из Канаде прикупила су значајна средства. Турнир у Торонту омогућио је да се обезбеди  помоћ за чак шест породица на Косову и Метохији!

Братска љубав, брига и донације стигле су до оних којима су заиста најпотребније. Помогли смо породицама у укупној вредности од 1.415.000 динара (11.940 евра) и свако ко је учествовао у турнирима Тројка из блока треба да буде поносан! Спонзори, донатори, технички спонзори, медијски покровитељи, шутери, драги гости – апсолутно сви који су учествовали извојевали су још једну велику победу против сиромаштва! И то чак шест великих победа! Није битно да ли знате да шутирате тројке или не, да ли сте спортски тип, да ли имате много или мало новца – битно је да вам је срце на правом месту. На тај начин, универзалним језиком хуманости, спорта и забаве, Тројка из блока наставља да нише победе за боље сутра!

Заједно смо шутирали тројке и помогли породицу Јефтић Срећка из Рајановца. Овај поштени домаћин живи са супругом Сабином (32) и троје деце – сином Стефаном (8) и ћеркама Снежаном (10) и Саром (1) .

Од сигурних примања имају само минималац од 11 хиљада динара. Потребна им је била замена прозора и покућство, али једноставно никада нису успели да то заврше сами. Захваљујући донацијама добрих људи из далеке Канаде – њихова жеља постала је стварност.

Уз нову столарију (улазна врата, собна врата и прозори) и покућство (сто, столице, кухињски елементи, дечији кревети на спрат, ормари и кауч) у укупној вредности од 2.400 евра стигла је и љубав и брига за своје ближње а то највише даје снаге онима којима је потребна!

Друга породица коју смо помогли од два турнира је породица Светлане Крстић из Горњег Мочара. Ова мајка храброст живи са супругом Цветком (47) и петоро деце – Александар (22), Немања (20), Стефан (18), Анђела (16) и Теодора (3)! Ова жена која је истински борац, тражила је само грађевински материјал за шталу.

Њена једина жеља била је нова могућност да још више ради за своју децу и да им обезбеди најосновније. Задивљујућа снага која је добила велику братску подршку из Торонта и Мисисаге. Захваљујући донацији од 2.000 евра Крстићи сада имају шталу у којој могу да држи нешто стоке и да на тај начин имају сваки дан млеко за своју дечицу! То значи да будућност више није тако сива – а за то се побринула екипа тројкаша из Канаде!

Да Тројка из блока прелази са реча на дела уверио се и Стевановић Оливер из Кололеча. Самохрани отац, херојски подиже ћерку Анђелу (13) и сина Лазара (9) које је мајка напустила. Иако се породица распала, отац и последњим атомом снаге жели да се бори за своју децу. Потребна им је била набавка столарије за свој дом, а захваљујући поносним спонзорима, донаторима, техничким спонзорима и шутерима – помоћ је стигла.

У вредности од 1.500 евра у кући су постављена нова улазна врата, собна врата и прозори, и сада им предстоје дани у нешто лакшим животним условима.

Данијела (33) и Иван Пауновић (33) из Понеша подижу троје деце – Стефан (14), Санела (9), и Ивана (3). Ова породица прима косовску социјалну помоћ у износу од 100 евра и дечији додатак од 7.500 динара.

Потребно им је било реновирање куће, столарија, реновирање купатила, улазна врата. Ово су биле њихове жеље, а сада су те жеље остварене. То је једноставно осећај који ништа друго не може описати. Помоћи другима само зато што можете, а заузврат да вам хвала буде нечија срећа. Захваљујући Тројци из блока тај осећај сада познају многи у Канади.

Захваљујући напорима добрих људи, кућа Пауновића је реконструисана у вредности од 2.000 евра, од рекострукције купатила до столарије и улазних врата. Сада и Пауновићи знају шта значи Тројка из блока, и да су заправо и они победници наших турнира.

Бојана (24) и Мирослав (25) Васић из села Извора живе са свекрвом Бисерком (51), девером Милошем (28), јетрвом Зорицом (33), заовом Весном (20), и четворо деце: Лана (8), Лука (6), Лена (3), Лара (4) који одрастају у срећи и љубави у великој породици. Шта више човек може да пожели од срећног детињства?

Нажалост, данас може и то много. Хуманитарна организација Срби за Србе труди се да неке од тих жеља испуни. Васићи примају породичну пензију 9.000. динара и социјалну помоћ 50 евра. Милош ради као ватрогасац за плату од 250 евра. Обрађују 80 ари земље, труде се, боре се за сваки нови дан. Имају две краве и две козе.

Потребан им је био грађевински материјал и санитаре за купатило као и столарија за кућу (улазна врата, собна врата и прозори) – сада су то све добили, у вредности од 2.000 евра.

Захваљујући свима који су допринели по мало и за ову породицу учињено је много.

Породица Ристић Милисава (57) и његове супруге Светлане (42) живи у Стрезовцу. Син Јован (16) и ћерка Јована (15) брину се једно за друго и за своје родитеље. Породица прима социјалну помоћ 16.000 динара и дечији додатак 5.000 динара. Зато се морају борити, па обрађују 50 ари земље и имају две краве.

Потребна им је била набавка покућства и беле технике. Њихова жеља чула се до Канаде и тамо је испуњена. Свако по мало и учинили смо много – тројкаши су помогли и овој породици.

Кућа им је сада опремљена са столицама, кухињским елементима, креветима, ормарима, теписима, фрижидером, електричним шпоретом, и веш машином у укупној вредности од 2.042 евра, захваљујући пројекту Тројка из блока у Канади!

Поздрав са турнира Тројка из блока у Канади

Позивамо вас да посетите Календар догађаја и придружите се нашој борни за боље сутра! Будите и ви део Тројке из блока!

Рачуни и потврде финансиране помоћи