Туцијада из блока и ове године одржана широм Аустралије

Захваљујући волонтерима хуманитарне организације Срби за Србе, 5. маја, на дан најрадоснијег хришћанског празника Васкрса, одржана је хуманитарна акција, Туцијада из блока, која је успешно спроведена широм Аустралије. На чак 4 парохијска места, сакупљено је овом приликом $3.386,05 AUD!

  •  Црква Светог Николе, Блектаувн, Јужни Нови Вејлс $1.340 
  •  Црква Светог Лазара, Лазарица, Александрија, Јужни Нови Вејлс $306 
  • Црква Светог Ђорђа, Кабрамата, Јужни Нови Вејлс $1.359,05 
  • Црква Светог Ђорђа, Сент Албанс, Викторија $381

Захваљујући програму за дуплирање донација, који је доступан организацији на овим просторима, скупљена средства ће бити увећана за дупло на $6.772,10 AUD.
Уз дарежљиву помоћ верника, и наших цењених волонтера, њиховој љубави према Богу и својој отаџбини, окупљени Српски народ је доказао своју хуманитарност на делу!


По први пут, овом приликом, је ове 2024. године овакав догађај организован на три парохијска места: Лазарици, Кабрамати и Сент Албансу, док се у Блектаувну ова свечаност одиграла по други пут.


У нашим парохијама су уз цењену помоћ и благослов наших драгих свештеника: Немање Мрђењовића, Миодрага Перића, Ђуре Ђурђевића и оца Борислава Петровића, наши волонтери окупљене вернике у великом броју, упознали са догађајем и спровели акцију Туцијада из блока, чији је циљ било прикупљање средстава за помоћ породици Станојевић из
Јагодине.

На крају Свете службе, верници, они млађи као и старији, су имали прилику да се пријаве и својим добротворним прилогом потврде учествовање на такмичењу.


Овом приликом захваљујући нашим спонзорима
, Tesla
Automotive PTY Ltd за парохије из Сиднеја, као и Prime Linehaul Service за парохију у Мелбурну, обезбеђене су награде у виду картице у вредности од 150 AUD за победника, док је корпа са васкршњим поклонима била припремљена од стране волонтера организације, носиоцу другог места!

Уз велику срдачност, поштовање и заинтересованост, желели бисмо да овом приликом одамо почаст и дужно поштовање свим учесницима који су из чисте љубави и срца допринели реализацији овог хуманитарног догађаја. Све ово неби било оствариво без ваше љубави према Богу, Хришћанској вери као и нашој српској заједници. Зато једно велико ХВАЛА!

Уз наду да ће и у будућности Васкршњу Туцијаду подржати још више добротвора, као и спонзора, те да ће број парохија вољних да се укључе у рад наше хуманитарне мисије на овај начин порасте, биће нам драго да заједничким снагама подржимо оне најугроженије.


Стога, овом приликом се захваљујемо свим укљученим парохијанима, црквеном свештенству, омладини као и свим осталим верницима, на указаном поверењу.

Хуманитарна организација Срби за Србе вам се захваљује, и надамо се да ће се у скоријој будућности заједно укључивати и учествовати у још више сличних хуманитарних активности, којима је примарни циљ помагање социјално угрожених породица и општина.


Такође, овде би поменули и остале добротворе, који су промовисали овај догађај на њиховим друштвеним мрежама: Ловачко друштво Застава, КК Обилић, КК Red Star, ФК White City, Филмски фестивал, Српски фестивал, Српски Четници, МИС Телевизија.

ХРИСТОС ВАСКРСЕ – ВАИСТИНУ ВАСКРСЕ!