„Туцијада из блока” и у Власеници

У недељу 28. априлa, у порти Цркве Светих апостола Петра и Павла у Власеници после јутарње васкршње литургије одржана је прва Туцијада из блока. Чланови, волонтери и пријатељи организације том приликом сaкупили су 74 КМ!

Помоћ са овог хуманитарног догађаја, у договору са организаторима биће прослеђена социјално угроженим породицама на Косову и Метохији које Хуманитарна организација Срби за Србе помаже у склопу традиционалне Васкршње акције.Тридесетак лепо украшених црвених васкршњих јаја спремљено је за ову прилику, па је турнир могао да почне. Преко двадесет такмичара учествовало је на самом турниру, а оно што нас посебно радује да су већину такмичара чинила деца.Победник прве Туцијаде из блока у Власеници била је дванаестогодишња Кристина Пелемиш, која је за овај успех награђена, за ову прилику, специјално направљеним пехаром.

Захваљујемо се свештенству Цркве Светих апостола Петра и Павла на благослову и сарадњи око организације турнира, као и дечијем црквеном хору при њиховој цркви, који је учешћем подржао сам догађај.