Туцијада из блока одржана на 5 локација

На најрадоснији хришћански празник Васкрсење Христово, након свете Литургије, волонтери Хуманитарне организације Срби за Србе, успешно су организовали туцијаде у Амајлијама, Батковићу, Бијељини, Приједору и Руми.

  1. Туцијада из блока у Амајлијама друга по реду, одржана је у порти цркве Свете Тројице, на веома успешној туцијади прикупљено је 383 КМ, а учествовало је 56 такмичара. Победник друге Туцијаде из блока у Амајлијама био је Душан Крстић.

2. Туцијада из блока у Бијељини, одржана у порти храма Светих Апостола Петра и Павла. Укупно је прикупљено 416,50 КМ, а пријављених такмичара било је 30, док је Душица Илић однела победу и показала завидну технику разбијања противничких јаја.

3. Туцијада из блока у Приједору, одржана у порти храма Св. Пророка Илије. Велики број окупљених верника учествовало је у хуманитарном такмичењу и заједно прикупили 600,35 КМ.

4. Туцијада из блока у Руми,  традиционална васкршња туцијада, познатија у Руми као Zoil open туцијада, окупила је и овај пут хумане људе који су својим прилозима прикупили 8.000 динара. Титулу најбољег и овај пут понео је Вукашин Вукадиновић, који од самог почетка такмичења показује завидну технику разбијања противничких јаја.

5. Туцијада из блока у Батковићу, одржана је у порти храма Светог Саве, на Васкршњи Понедељак након свете литургије. Догађају је присуствовало око двадесетак такмичара и прикупљено је 143 КМ.

Овим путем, захваљујемо се свим учесницима, верном народу, свештенству као и свима онима који су подржали Туцијаду из блока!