Турниром на Калемегдану крунисана најуспешније година пројекта Тројка из блока

У суботу 24. септембра, након две године паузе, одржан је завршни турнир у брзом шутирању тројки на теренима Кошаркашког клуба Партизан на Калемегдану којим је крунисана најуспешнија сезона Тројке из блока и обележено десет година постојања пројекта Хуманитарне организације Срби за Србе. На турниру је, од котизација и индивидуалних донација укупно сакупљен изснос од 189.450 динара, а помоћу спонзора пре турнира сакупљено је 102.000 динара, укупно 291.450 динара за помоћ угроженим породицама на Косову и Метохији.

Хладније време није омело такмичаре и волонтере да дођу у Београд из разних крајева Србије, Републике Српске и Црне Горе и својим присуством помогну да највећи спортско-хуманитарни спектакл на свету заблиста пуним сјајем. За шутирање са линије за три поена пријавило се укупно 166 такмичара, док се 57 такмичара опробало у шуту са половине кошаркашког игралишта.

Да нам у прохладној септембарској ноћи буде топло око срца потрудили су се Константин Костић, вокални солиста, који је отворио програм химном Републике Србије ,,Боже правде“, Настасија Беочанин, студент факултета музичких уметности која је извела две песме са подручја Косова и Метохије Сву ноћ ми билбил препјева и Излего да се прошетам.

Да атмосфера на трибинама дође до усијања побринули су се састав Каменички бисери из Косовске Каменице и најбољи млади хармоникаши са Косова и Метохије – Јован и Никола Стојковић.

Турнир је својим говором како и доликује отворио, од скора редовни професор на Филозофском факултету Милош Ковић, који се потом окушао и у шутирању тројки уз сјајну подршку публике са трибина.

Наши пријатељи и дугогодишњи партнери из Аги Пасте дали су свој допринос акцији тако што су на самом турниру у хуманитарне сврхе продавали своје чувене пасте.

Након првог дела такмичења где су учесници шутирали по 5 лопти са три позиције, уследило је велико финале у коме се нашло 10 најбољих такмичара.

Из конкуренције издвојили су се:

  1. Матеја Вукомановић
  2. Марко Сарић
  3. Стефан Николић

Спонзори:

  • Туристичка агенција Turisttrade
  • QR Security
  • Стеван М.
  • Производња и прерада меса Гомбит Пром
  • GlobalSert д.о.о.
  • Paragon Freight
  • Процедура д.о.о.

На самом крају, још једном се захваљујемо свима који су од самог почетка до данас били део пројекта Тројка из блока и учествовали у његовом расту.