У Божићној акцији у Метохији помогнуто 11 породица

Пандемија изазвана корона вирусом (COVID-19) која је погодила како целу планету тако и нашу земљу, отежала је реализацију неколицине великих акција наше организације. Ипак, уз све логистичке и административне проблеме са којима смо се суочили, велика Божићна акција у Метохији успешно је завршена!

Укупно је помогнуто 11 породица а вредност помоћи износи 18.250 евра. Као и претходних година, велику захвалност дугујемо манастиру Високи Дечани који нам је пружио логистичку подршку и у овој акцији.


Прва посећена и помогнута породица била је породица Негована Дедића из Ораховца. Негован живи са супругом Јеленом и децом: Андреом (11), Сташом (5) и Душаном (2). Породици смо обезбедили врата и три двокрилна прозора. Укупна вредност помоћи износи 1.000 евра.

 

Друга породица коју смо посетили у Ораховцу била је породица Игора Мојсића. Породицу Мојсић чине и супруга Јелена и деца Лазар (7) и Теодора (6). Наша организација породици је донирала два кревета, балконска врата, фрижидер, електрични шпорет и ламинат. Укупна вредност помоћи износи 1.500 евра.

Трећа ораховачка породица коју смо помогли била је породица Столић. Његош и Далиборка имају двоје деце – Мирјану (22) и Пантелију (15). Породици је купљена термоизолација и урађена је фасада. Укупна вредност помоћи износи 1.500 евра.

Породица Жарка Спасића из Велике Хоче била је четврта помогнута породица. Жарко са супругом Достом има децу – Александру (17), Ању (12) и Радоја (6) и родитеље Стајка и Косару. Породици је обезбеђен материјал за доградњу просторије. Укупна вредност помоћи износи 2.000 евра.

У Великој Хочи помогли смо и породицу Гогић. Породицу чине Златко и Драгана са ћерком Хеленом (1). Мајка Драгана је у другом стању, па Гогићи ускоро очекују принову. Породици су купљена врата, три прозора и једна моторна тестера. Укупна вредност помоћи износи 1.500 евра.

Породица Накаламић још једна је породица коју смо помогли у Великој Хочи. Породицу чине Боба и Ивана са сином Стефаном (16). Породици смо купили грађевински материјал за реновирање собе и електрични шпорет. Укупна вредност помоћи износи 1.300 евра.

У Гораждевцу смо посетили и помогли породицу Радосава Милетића. Радосав живи са супругом Биљаном, децом Емилијом (4) и Богданом (1) и оцем Миливојем. Породици смо обезбедили PVC столарију. Укупна вредност помоћи износи 1.200 евра.

Осма помогнута породица је породица Тијанић из Црколеза. Породицу чине Марина и Драган са Кристином (13), Николином (11), Михајлом (9) и Лазаром (1). Породици смо обезбедили материјал за доградњу две собе. Укупна вредност помоћи износи 2.000 евра.

У селу Рудице помогли смо девету породицу у овоја акцији. Породицу Дашић чине отац Ивица и мајка Наташа са децом Јованом (12), Јованом (10) и Јанком (3). Породици је купљена изолација за кућу. Ово је прва помогнута породица у акцији „Нека село Рудице поново сијаˮ у којој планирамо да обезбедимо изолацију за кућу свакој породици у селу! Укупна вредност помоћи износи 1.500 евра.

Породици Бешовић из Гораждевца купили смо материјал за доградњу трема. Породицу чине Димитрије и Гордана са ћерком Ивоном (2). Укупна вредност помоћи износи 1.100 евра.

Последња посећена и помогнута породица била је породица Манојловић из Гораждевца. Три рођачке породице живе у истом дворишту: бака Зорица живи сама у једној кући, Бранко са сином Радетом (18) у другој, а Стеван и Александра са децом Милутином (19), Ружом (17) и Мирославом (11) у трећој. Породици Манојловић купљен је трактор а поред наше организације у овој куповини учествовали су: манастир Високи Дечани, Радости Моја, Виктор Шебeк и Дечански фонд. Наша организација обезбедила је 4.650 евра за куповину трактора, док је укупна вредност 5.300 евра.


Захваљујемо се свим донаторима који су и ове године у великом броју учествовали у Божићној акцији у Метохији.

Рачуни и потврде финансиране помоћи