У Бризбејну успешно одржан 27. Куп Драже Михаиловића

Традионални кошаркашки турнир који сваке године окупља велики број чланова српске заједнице у Аустралији, овога пута, у фантастичној атмосфери, од 22 до 24. децембра, успешно је одржан у Бризбејну.


Кошаркашка такмичења у јуниорским, сениорски, ветеранским конкуренцијама, изазвала су велико интересовање, па је више од 250 учесника показало јак такмичарски дух, фер-плеј али и невероватну хуманост, будући да су организатори турнира одлучили да се на турниру сакупља добровољни прилог за породицу Стевановић.

Породица Стевановић живи у изолованом селу Кололеч, које се налази у близини Косовске Каменице на Косову и Метохији. Породична кућа, у којој живи неколико генерација Стевановића, укупно њих деветоро, у веома је лошем стању. Пошто су функционалне само две просторије, читав живот Стевановића одвија се у њима. На њихову жалост, услови су толико лоши да немају чак ни довољан број кревета.

Хуманитарна организација Срби за Србе одлучила је да породици Стевановић обезбеди материјал за завршетак нове куће коју су почели да граде.

Захваљујући свим учесницима турнира, за породицу Стевановић сакупљено је 2.000,96 евра!Иако је на самом турниру виђено мноштво лепих потеза, занимљивих утакмица, још једном су Срби у дијаспори показали колико брину за свој народ у матици, посебно за најугроженије.

Хуманитарна организација Срби за Србе захваљује се свим учесницима, посетиоцима и организаторима Купа Драже Миахиловића на успешној сарадњи са жељом да се она настави и током следеће године када ће турнир бити одржан у Волонгонгу.