У дому Аврамовића чује се песма и игра се оро!

Педесетак километара од Београда, недалеко од Сопота, посетили смо осмочлану породицу Аврамовић. Зоран и Данијела, некада су имали обућарску радњу у Земуну, али су стицајем околности морали да је затворе, па су пре 15 година купили кућу и настанили се у селу Сибница.

Oбоје смо незапослени. Примамо социјалну помоћ и дечији додатак, чувамо двадесетак коза и имамо пластеник. Супруга повремено чисти по кућама. Пошто је у питању викенд насеље ми смо једина породица која стално живи овде – рекао нам је отац Зоран.

До пре неколико година, куће је била у веома лошем стању, па је уз помоћ комшилука, родбине и организације Мали свет из Канаде доста тога урађено. Ипак, није још увек све како треба.

На неколико места кров нам прокишњава, па се влага појавила у кући. Такође, имамо проблема са столаријом. Фале нам и ормари, шпорет на дрва и веш машина – рекла нам је мајка Данијела.

И поред свега, у дому Аврамовића дочекала нас је весела атмосфера. Марија Хризантема (15), Андреја (14), Сретен (11) и Гаврило (9) баве се фолклором па смо имали прилику да уживамо у српским народним песмама и њиховој игри. Најстарији син Јован (17) похађа средњу школу и велика му је жеља да упише машински факултет. Волео би да има лап топ како би што боље могао да се спреми за факултет. Најстарија Николина (20) није била код куће пошто полаже испите на Високој школи струковних студија за информационе и комуникационе технологије.

Позивамо све донаторе Хуманитарне организације Срби за Србе да се прикључе и овој акцији како бисмо променили живот још једној многочланој породици!