У дому породице Поповић-Штрбац љубави на претек! Будимо сапутници у борби самохране мајке Сање за њене малишане!

Посао хуманитарног рада некад изискује много труда, енергије и муке. Такође, неретко се суочавамо са неописивим сусретима са децом као што је био случај и овај пут. Како смо ушли у дом породице Поповић-Штрбац, која живи у Новој Пазови, тако нас је дочекала невероватна љубав и енергија мале Слађане (10), Александра (6), близанаца Милице (4) и Лазара (4) као и Габријеле (4).

Док су нас деца грлила, не пуштајући чак ни да направимо фотографије како би што више времена посветили њима, ушли смо у разговор са самохраном мајком Сањом која се бори за својих пет анђела. Незапослена, са примањима мањим од 40.000 динара, говори нам о проблемима са којима се суочава, у кући чије поткровље јој је дао њен отац, а које је сада њихов дом.

Трудила сам се колико сам могла, овај гипс је радио мој отац, плочице ове у кухињи и купатило нам је донирала једна фирма која се бави керамиком. Борим се колико могу – кроз чврст и јасан став показује нам самохрана мајка истрајност у њеној жељи да деци обезбеди све што треба.

Волим те чико, волим те чико! – продире дечији гласић до наших срца, док са мајком Сањом разговарамо о томе како би било најбоље и на који начин можемо да утичемо на услове за одрастање њене деце.

Највише би ми значило када би могла да решим питање ове две собе које нису завршене, како деца не би морала да се гурају на једном кревету – највеће су жеље мајке.

Верујући да се ништа у животу не дешава случајно, тако истински верујемо да ликови Господа Исуса Христа и Пресвете Богородице, који иако кроз цртеж стоје у овом дому, итекако чувају и штите ову дивну породицу од свих недаћа, дајући јој неописиву количину љубави кроз децу, а коју смо ми овај пут имали среће да осетимо!

Хуманитарна организација Срби за Србе покреће велику акцију прикупљања средстава за породицу Поповић-Штрбац, како би успели да им обезбедимо све оно што је потребно једној шесточланој породици за живот!