У Козарској Дубици одржан најбољи Рукомет из блока до сада

Послије успјешно организована два Рукомета из блока, наши Дубичани су одлучили да ове догађаје организуују пред божићне и новогодишње празнике. Због тога је 28.12.2019. године у Спортској дворани од 18 ч до 22 ч, одржан по трећи пут Рукомет из блока на којем је поново потврђено да је рукомет у Козарској Дубици више од игре. Међутим, највећа побједа је скупљен хуманитарни прилог. Пуне трибине, посјетиоци, учесници – на догађај је било присутно око 850 посјетилаца и прикупљено је 3.694,10 КМ за помоћ својим суграђанима, породици Радић.

И овај пут организатори догађаја били су Хуманитарна организације Срби за Србе са рукометним клубовима из Козарске Дубице и то: РК Козара, ЖРК Дубица и ЖРК Кнежопољка којима су прије почетка утакмица уручени пехари у знак захвалности за пружену подршку у досадашњем раду.

Неизоставна игра као и увијек била је утакмица најмлађих рукометаша сва три клуба која је и отворила сам догађај, након чега су услиједиле утакмице сениора.

Поред ревијалног дијела рукомета који се играо измијешано (мушкарци и дјевојке), одиграле су се и нешто озбиљније утакмице, мушкарци посебно и дјевојке посебно, а које су итекако личиле на врхунске такмичарске утакмице које се ријетко виђају на наши теренима.

Екипе су биле подијељене у црне и бијеле. Бијеле је предводио дугогодишњи члан наше хуманитарне организације Бојан Буразор Бурги, а црне Данко Пралица који је такође члан организације и Бојана Родић. Иако се видјело да је резултат био у другом плану, црне дјевојке су добиле са 12:10, а код бијелих су били успјешнији мушки са 16:15.

Такође, поново смо се такмичили у игри шутирања седмераца и гађању пречке са пола терена. За шутирање седмераца пријавила су се 63 учесника. Прво мјесто је зазузео Милош Чекић, друго мјесто Анђела Вокић и треће мјесто Милош Бига.

Што се тиче игре гађање пречке са пола терена, пријавило се 55 учесника, а погодило је 10 такмичара који су на поклон добили мајицу са мотивима Тројке из блока.

Морамо овдје да истакнемо велику захвалност и сљедећим учесницима које је заиста важно поменути, јер својим присуством на терену, сваки пут када се одржава Рукомету из блока, увеличају овај догађај: Љубишић Бојан – Ханс, спортиста године 2020. у Републици Српској и најбољи голман БиХ, Срђан Тривунџа – дугогодишњи капитен РК Борац Бања Лука и РК Црвена Звезда из Београда, Душко Челица – рођени Дубичанин и члан многих клубова, човјек који је играо најквалитетнија рукометна такмичења: Свјетско Првенство, ЕХФ Лигу Шампиона, Бундеслигу, Француску лигу и тренутно игра у екипи Хапоел Ле Зион из Тел Авива, Дарјана Вуклиш – најбољи голман Премијер лиге БиХ, те репрезетантивке БиХ Нађа Арнаутовић и Хелена Ћурић, првотимке ЖРК Дубица и ЖРК Кнежопољка.

Захвљаујемо се и спонзорима и донаторима овог догађаја као и значајној медијској подршци.

Спонзори и донатори:

 • Г принт штампарија
 • Гранд комерц
 • Млијекопродукт
 • РК Козара
 • ЖРК Дубица
 • ЖРК Кнежопољка
 • Милан Тинтор
 • Срби из Ливна
 • Дејан Марин
 • Велимир Вуклиш
 • Лаунџ бар Маршал
 • Маршал Динер
 • Кафе бар Зебрано

Медијска подршка:

 • Радио Феникс
 • Центар за културу и информисање К.Д.

На овом Рукомету из блока продане су 772 улазнице по цијени од 3,00 КМ. Поред свих наведених клубова и осталих који нас увијек подржавају, РК Козара је купила блок улазница. Такође, блок улазнице су купили и Дејан Марин и Млијекопродукт којима такође морамо да захвалимо на дугогодишњој подршци.

Козарска Дубица је нада да се и у мањим срединама може постићи нешто велико. Изгледа да су у граду на Уни неизоставна тема приче о хуманошћу и рукомету, јер нас увијек изненаде својом вриједноћом, емпатијом и позитивном енергијом. Када се заврши један догађај, одмах се прича о другом што доказује и чињеница да је ово био 18. Срби за Србе догађај у Козарској Дубици.

Послије рукомета је организовано дружење у Кафе бару Зебрано гдје се славио трећи по реду и најуспјешнији Рукомет из блока до сада, а дио прихода од проданог пића такође је намијењен за ову акцију.

Козарска Дубица јасно поручује да НЕМА ПРЕДАЈЕ!