У новембарској акцији у Косовском Поморављу помогнуто 10 породица!

Завршена је нова акција на простору Косовског Поморавља! Овог пута, помогнуто је 10 породица. Акција је реализована уз огромну помоћ Епархијске добротворне организације Мајка девет Југовића.

Прва породица коју смо посетили били су Секулићи из Грачанице. Милош и Милена имају сина Лазара (1) а са њима живи и бака Бисерка. Милош ради у месери, па је то уз Бисеркину пензију једини приход који породица остварује. Породицу смо помогли куповином грађевинског материјала за замену крова, пошто је кров био у лошем стању и претио је да се уруши. Вредност помоћи износи 2.700 евра.

Koд породице Алексић која, такође, живи у Грачаници, упознали смо Милоша и Биљану који имају Вукашина (5) и Теодору (3 месеца). Са њима живе и бака Бисерка и прабаба Загорка. Живе од једног дечијег додатка, Бисеркине плате и Закоркине пензије. Алексићи живе у старој кући у којој не вреди да се улаже, па смо породици донирали грађевински материјал за изградњу нове куће. Вредност помоћи износи 2.502 евра.

Трећа помогнута породица у истом месту биле су Шешлије. Снежана и Миодраг живе са синовима Лазаром (26) и Мирком (13). Од примања имају Снежанину плату и Миодрагову пензију. Обраћују 20 ари земље. Породици смо обезбедили материјал за изолацију куће. Вредност помоћи је 1.200 евра.

У селу Батусе помогли смо породицу Душана Стевића који живи са супругом Јованом, ћерком Мартом (8), сином Марком (2), оцем Драганом и мајком Милијаном. Од примања имају Душанову плату, дечији додатак и Драганову плату. Породица се бави сточарством: имају две краве, две козе и десет оваца. Пошто имају доста влаге у кући, неопходан им је био материјал за изолацију. Вредност помоћи износи 1.301 евра.

Пета помонута породица били су Ћирковићи из Добротина. Саша и Сузана живе са сином Стефаном (29), његовом женом Андријаном (22) и унуком Милицом (2 месеца). Од примања имају Сашину, Сузанину и Стефанову плату. Породица живи у старој кући, па су одлучили да праве кућу на плацу који се налази у близини. Ћирковићима смо донирали грађевински материјал за изградњу нове куће. Вредност помоћи износи 2.001 евра.

У селу Ливађе посетили смо и помогли породицу Недељковић. Александар и Сања живе са сином Ђорђем (6), ћерком Андреом (3), дедом Дојчином и баком Сунчицом. Од примања имају један минималац, социјалну помоћ, дечији додатак и Александрову плату. Обраћују 2.5 хектара земље и имају четири краве. Пошто имају проблем са кровом који прокишњава, породици смо обезбедили грађевински материјал за замену крова у износу од 2.002 евра.

Свештеник Дарко Маринковић живи са супругом Милицом и децом Филипом (15) и ћерком Анастасијом (11) у Новом Бадовцу. Од примања имају само Даркову плату који ради као вероучитељ. Живе у кући у којој има доста влаге и која је почела да пуца по ћошковима, па смо породици купили грађевински материјал како би одрадили дренажу куће и ојачали темеље. Вредност помоћи износи 3.000 евра.

Василије Микић живи са супругом Кристином и сином Богданом (2) у Новом Бадовцу. Од примања имају Василијеву плату. Обраћују хектар земље. Министарство за повратак и заједнице им је направило кућу, али је потребан додатни простор. Због недостатка средства нису били у могућности да радове заврше до краја, па смо породици помогли куповином ПВЦ столарије и изолације за кућу. Вредност помоћи износи 1.750 евра.


Још једна помогнута породица у Грачаници били су Максимовићи. Отац Живко живи са синовима Алексом (10) и Милошем (9) и оцем Милорадом. Од примања имају један минималац, дечији додатак и социјалну помоћ. Обрађују два хектара земље. Живко је, нажалост, самохрани отац пошто му је супруга недавно преминула. Породици смо обезбедили два ормара, два кревета, угаону гарнитуру, сто са шест столицама, фрижидер, шпорет на дрва, електрични шпорет и мали сто. Укупна вредност помоћи износи 1.972 евра.

Николићи из Племените били су последња породица коју смо помогли у овој акцији. Породицу чине отац Горан, мајка Аница и деца: Лука (11), Богдан (9), Кристина (7) и Василије (2). Једина примања која имају су Горанова плата и дечији додатак. Општина им је направила кућу а ми смо им помогли са грађевинским материјалом за проширење простора. Укупна вредност помоћи износи 2.002 евра.

Настављамо из године у годину, из месеца у месец и из дана у дан да обилазимо српска села и наше јунаке с вером у крајњу победу добра! Позивамо све донаторе да наставе да подржавају наш народ на Косову и Метохији.

 

Рачуни и потврде финансиране помоћи