У Пљевљима први догађај Х.О. Срби за Србе на северу Црне Горе

Пикадо из блока у Пљевљима, одржан 3. октобра 2019. године, биће запамћен као први догађај Хуманитарне организације Срби за Србе одржан на северу Црне Горе. Захваљујући великом одзиву добрих људи у пријатној атмосфери у Кафе бару Цезар прикупљено је чак 562 евра. За овако леп успех заслужан је пре свега Културни центар „Предраг Пеђа Леовац“ с којим смо заједничким снагама организовали овај догађај и тиме започели, надамо се, успешну сарадњу!

У турниру учешће је узело 44 такмичара. Треће место освојио је Младен Гачевић, друго Вукадин Лакетић, а победнички пехар подигао је Срђан Ћосовић. Сва тројица награђени су медаљама и мајицом са ликом Пеђе Леовца које је израдила „Конфекција Папић“.

Захваљујемо се на доприносу и бренду „Одежда“ чије мајице и дуксеви су били изложени за време такмичење. Хвала и нашим домаћинима Дејану Петровићу и љубазном особљу локала „Цезар“.  Такође, захвалност упућујемо Николи Дробњаку за помоћ у организацији турнира, као и „Удружењу параплегичара Пљевља“ који су нам уступили пикадо и неки од њих и учествовали у турниру.

Прикупљена средства намењена су за породицу Миличић у селу Бошчиновићи коју чине родитељи и чак осморо деце. Они живе у само две собе и план је да их у наредном периоду значајно помогнемо.

Захваљујемо се свима на учешћу у овом турниру који је потврдио традиционално пљеваљско гостопримство и хуманост. Надамо се да је ово само први у низу догађаја у овом граду!