У посети Алексићима код Куршумлије

Представници Хуманитарне организације Срби за Србе посетили су седмочлану породицу Алексић која живи у засеоку Тиовац крај Куршумлије. Раде и Горица подижу 4 сина: Дејана (22), Александра (18), Милована (6) и Николу (5). Са њима живи и стара бака Росанда, која им помаже колико јој године дозвољавају.


Кућа у којој живи породица Алексић

Алексићи живе скромно и са много проблема: немају купатило, немају фрижидер и шпорет, потребно им је проширивање куће зато што сви спавају у две собице! Не примају социјалну помоћ ни дечији додатак због велике земље коју поседују.


Нaјмлађи Никола и Милован показали су нам своје кревете

Отац је запослен у Комуналном, а бака прима малу пензију и то су једина два сигурна извора новца у овој породици. Кревети су им стари, намештај лош, белу технику не поседују, кров је лош али још увек не прокишњава, а кућу греју на дрва.

Поседују пољопривредну фрезу са којом обрађују нешто земље за своје потребе. Имају једну краву, осам оваца, једног овна и шест јагањаца, и две свиње, али потребна им је адаптација штале како би испунили своју жељу и проширили сточни фонд.


Најмлађи највише воле да време проводе напољу са домаћим животињама

Купатило, материјал за проширење куће, шпорет и фрижидер и неколико оваца скромне су жеље ове вредне и радне породице. Уз помоћ донатора из целог света, СРБИ ЗА СРБЕ покушаће да помогну и ову породицу!


Зајденичка фотографија – Срби за Србе са породицом Алексић