У посети Анђелковићима из Крушевца

Представници Хуманитарне организације Срби за Србе посетили су породицу Анђелковић из села Гари крај Крушевца. Радојко и Радица имају седморо деце, две најстарије кћери су удали, а са њима живи петоро најмлађих Анђелковића: Марко (21), Жарко (19), Даница (15), Далибор (11) и Милена (8).

 Даница и Далибор Анђелковић – у позадини је земља коју породица обрађује

 Кућа породице Анђелковић

Породица живи у кући која је у њиховом власништву, и имају струју, воду и купатило у функцији. Имају проблем са влагом у кући и велики проблем јер немају социјална примања и живе само од очеве плате коју прима као запослени у Водоводу. Два најстарија сина се боре и помажу родитељима колико могу, изучавају занат и баве се керамиком. Машина за сечење керамике је прва и највећа жеља породице Анђелковић – са том машином отвориле би им се многе прилике за нове послове. Потребна им је и једна пољопривредна машина како би обрађивали земљу коју поседују, скоро хектар.

Воља и вредноћа у овој породици се виде на све стране – иако живе тешко и имају једну плату и само једну свињу, немају дугова ни сличних проблема и часно и поштено се боре за бољу будућност.

 Далибор помаже родитељима око гајења свиње

Донатори СРБИ ЗА СРБЕ могу им ову будућност омогућити! Потребан им је и материјал да заврше неке ургентне радове на кући и смање влагу, потребан им је фрижидер, замрзивач, електрични шпорет (тренутно користе и греју се само на шпорет на дрва), неколико свиња, ормари за девојчице, компјутер због школе…

 Породица Анђелковић испред своје недовршене куће

Анђелковићи маштају и о пластенику, али највише су маштали да ће их се неко сетити и помоћи им! Они не траже пуно – само средства да раде и да се хлебом хране! СРБИ ЗА СРБЕ широм света ће покушати да им ту жељу остваре!