У посети Богићевићима из Нове Црње

Представници Хуманитарне организације Срби за Србе су посетили породицу Богићевић из Нове Црње. Отац Миљан и мајка Биљана имају петоро синова: Николу (20), Бошка (19), Перу (17), Славка (16), Стојана (14) и две ћерке које су се удале и ускоро очекују шесто унуче. Један син им болује од епилепсије и налази се на лечењу у Београду. Миљан и Биљана су избегли из Сребренице и живели су у колективном центру до 2004. године када су се преселили у Нову Црњу.

 У разговору са домаћином Миљаном

 Купатило породице Богићевић

Породица је изузетно вредна и радна. Својим радом су успели да, ни из чега, подигну помоћне објекте за стоку  и адаптирају за живот малу и трошну кућу у Новој Црњи. Међутим, зуб времена је узео маха те је кућа пуна влаге и један део крова озбиљно прети да попусти и сруши се, те на тај начин угрози боравак породице Богићевић.

 Лоше стање зидова и плафона које је захватила влага

Ова породица је прави пример сложне и поштене породице која жели да својим трудом и радом стекне нормалније изворе прихода. Синови породице Богићевић су изутетно вредни и после школе увек помажу оцу у прикупљању хране за стоку или надничењу.

Поред куће имају окућницу коју обрађују и на тај начин помажу кућни буџет. Жеља им је да набаве овце и мањи погон за брикет.

 Срби за Србе са породицом Богићевић

Глава породице, отац Миљан би желео да набавком погона за брикет синовима обезбеди редовније и трајније приходе.

 Породица Богићевић испред своје куће

Позивамо све људе добре воље да се укључе и прилозима помогну пројекте Хуманитарне организације Срби за Србе који имају за циљ да помогну социјално угрожене вишедетне српске породице широм Балкана.