У посети Думбеловићима код Н. Вароши

Представници Хуманитарне организације Срби за Срби су у склопу велике акције обиласка породица широм Србије дошли и до Нове Вароши, тачније – до села Вилови и засеока Пуљци, где, на најдаљем брду, потпуно издвојени, у дрвеној кућици старој 80 година живи шесточлана породица Думбеловић. Јегдомир и Милана уз помоћ баке Новке подижу кћер и два сина. Сања (13), Милоје (11) и Милојко (10) живе са баком, мамом и татом у једној соби – то је цео њихов свет – и спаваћа соба, и трпезарија, и кухиња, и дневна соба, и купатило! Око малог дрвеног стола на средини леже стари кревети, ту је стара витрина, мали стари фрижидер и мали шпорет на дрва – то је све од покућства што поседује породица Думбеловић!

 Веома непириступачно место за живот, а опет тако лепо изнад језера

 Најмлађи Думбеловићи

У овако удаљеном селу живот није лак ни када имате нормалну кућу и све од покућства, нормалан довод воде и купатило – Думбеловићи немају ништа од овога! Троје дивне деце одрста уз брижне и поштене родитеље – једина примања у кући су дечији додатак и повремена социјална помоћ. Нису у могућности да обраћују три хектара земље које имају у поседу, због недостатка машина и незгодног терена, а нешто мало баште обраћују за основне потребе.

Имају кобилу, две крмаче и мало кокошака, врло скромно, али Думбеловићи се не жале. Сурове планине остављају траг и очврсну човека. Боре се за бољу сутра и са надом гледају у цео свет – били су одушевљени посетом Хуманитарне организације Срби за Србе. Са надом гледају у цео свет, а цео њихов свет стао је у тај дрвени собичак испод трулог крова…

 Милојко, Сања и Милоје Думбеловић

 Најмлађи Думбеловић – Милојко у јединој просторији куће породице Думбеловић

И поред тога, упркос свим недаћама, кућа је пуна љубави, слоге и поштења! Њихове скромне жеље су крава, моторна тестера и нови кревети – крава да храни породицу, тестера да греје кућу и запошљава оца, а нови кревети за бар мало удобности у животу малих Думбеловића.

 Срби за Србе са породицом Думбеловић

 Породица Думбеловић испред своје куће

Уз помоћ донатора СРБИ ЗА СРБЕ – њихове жеље могу постати реалност! Помозите овој породици да пронађе наду, покажите им да, колико год били удаљени једни од других – једни за друге бринемо и помажемо се! Донирајте и ви са назнаком „За Думбеловиће“.